Avrupalı akademisyenlerden AB'ye İsrail çağrısı

Avrupalı 155 akademisyen ve araştırmacı, AB'ye İsrail'e silah ambargosu uygulama ve araştırma projelerine dahil etmeme çağrısında bulundu.

Haberler 07.06.2019 - 11:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Avrupa Birlii (AB) Komisyonuna açk mektup gönderen 155 Avrupal akademisyen ve aratrma görevlisi, srailin açk ekilde insan haklarn ihlal ettiine dikkati çekti.

Mektupta, srail buna devam ettii müddetçe, ABye, ülkeye yönelik kapsaml silah ambargosu uygulama çarsnda bulunuyoruz. ifadeleri kulland.

srailin AB ile olan Ortaklk Anlamas kapsamnda Horizon Europe aratrma gelitirme projelerine katlm hakk kazandna iaret edilen mektupta, srail yönetiminin, uluslararas hukuku ihlal ettii sürece söz konusu programa katlm hakknn askya alnmas gerektii belirtildi.

ABye srail çars

Mektupta, Avrupal vatandalarn vergilerinin bilgi ve teknolojiyi, insan haklarn ihlal etmek için kullanan sraile aktarlmasnn AB deerleriyle uyumadna dikkat çekilerek, Bilgi ve inovasyon, insanla ve topluma hizmet etmek için kullanlmal. ifadesi yer ald.

srailin teknolojiyi askeri igalini ve apartheid sistemini korumak için kullandna vurgu yaplan mektupta, srailin Filistinlilere kar uluslararas hukuk ihlalleri ve sava suçlarnn Birlemi Milletler tarafndan da belgelendii hatrlatld.

Ana Sayfaya Git