Barış Pınarı Harekatı ile terörden temizlenen Rasulayn'da su kuyusu açıldı

Barış Pınarı Harekatı ile terörden temizlenen Suriye'nin Rasulayn ilçesinde, halkın temiz su ihtiyacının karşılanması için su kuyusu açıldı.

Haberler 02.11.2019 - 10:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfa Valiliinden yaplan yazl açklamaya göre, Resulayn ilçesinde, temiz içme suyu temininde yaanan sknt üzerine Vali Abdullah Erinin talimatyla harekete geçen l Koordinasyon ve Harekat Merkezi, Devlet Su lerine ait sondaj makinesi, araç gereç ve personelleri ilçeye sevk etti.

Yer altndaki su kaynann yerini ksa sürede tespit eden ekipler, 120 metre derinliinde sondaj çalmasyla suya ulat.

Kuyudan salanacak temiz su sayesinde, bölge halknn su sorunun çözülmesi bekleniyor.

Vali Abdullah Erin, Türkiyenin güvenliini salamak ve snr boyunca yuvalanan terör örgütü YPG/PKKy ortadan kaldrmak amacyla Bar Pnar Harekatnn balatldn hatrlatt.

Harekat kapsamnda anlurfaya komu olan Resulayn ve Tel Abyad ilçelerinin terörden temizlendiini belirten Erin, l Koordinasyon ve Harekat Merkezi nezaretinde bölgeye ilk intikal eden ekiplerin, salk ve temel ihtiyaç maddelerini temin ettiini kaydetti.

Resulaynn uzun süredir temiz içme suyu sknts yaadn bildiklerini ve yaptklar ilk çalmalardan birinin ilçeye temiz içme suyu salamak olduunu dile getiren Vali Erin, unlar kaydetti:

l Koordinasyon ve Harekat Merkezimizin nezaretinde DS araç ve personelleri vastasyla Resulayna, u anda yetecek kadar temiz içme suyu kuyusunu kazdk. ebeke balantlarn da en ksa sürede tamamlamak için çalmalarmz devam ediyor. Resulayn ve Tel Abyad merkezinde sivillere yönelik ihtiyaç analizlerimiz yaplyor, ihtiyaç olduu halde yeni kuyular açma imkanmz var.

Ana Sayfaya Git