"Bazı ülkeler hala İran ile müzakerenin peşinde"

"Bazı ülkeler hala İran ile müzakerenin peşinde ve bunun için ısrar ediyor, mesaj gönderiyorlar. Müzakereler konusunda şüphesiz ki biz kendi yolumuzu takip edeceğiz. İran, tüm görüşleri dikkate alarak hesaplı ve akıllı adımlar atacaktır. Müzakerelerin İran için ne gibi kazanımlar sağlayacağını görmemiz lazım"

Haberler 24.10.2019 - 09:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ran Cumhurbakan Hasan Ruhani, baz ülkelerin hala Tahran ile müzakerenin peinde olduunu ve bunun için mesajlar gönderdiini ancak rann kendi yolunu takip edeceini söyledi.

Bakent Tahranda gerçekletirilen Bakanlar Kurulu toplants sonrasnda konuan Ruhani, nükleer anlama ve ABD ile müzakerelere ilikin açklamalarda bulundu.

Ruhani, ABD ile yeniden müzakerelere ilikin unlar kaydetti:

Baz ülkeler hala ran ile müzakerenin peinde ve bunun için srar ediyor, mesaj gönderiyorlar. Müzakereler konusunda üphesiz ki biz kendi yolumuzu takip edeceiz. ran, tüm görüleri dikkate alarak hesapl ve akll admlar atacaktr. Müzakerelerin ran için ne gibi kazanmlar salayacan görmemiz lazm.

RAN MÜZAKERELER

ABD ile imzalanan nükleer anlama ve rann diplomatik baarsnn sonucu halkn yaam artlarnn düzeldiini ve 2016 ylnda dünyada en fazla büyüyen ülke olduklarn savunan Ruhani, New York ziyaretimde baz dünya liderleri, rann bu büyümesini kskandklarn söylüyorlard. çünkü büyük irketler akn akn rana geliyordu. Halkn yaam artlarnn da nasl düzeldiini görüyorduk. srail, Suudi Arabistan ve ABDdeki arclar rann bu yükseliini hazmedemedi. O yüzden Beyaz Sarayda i bana gelenler nükleer anlamadan ayrld ve bize sorun çkard. ifadelerini kulland.

Ruhani, ran takvimine göre 1397 ylnn (2018 ile 2019 aras) kendileri için zor geçtiini belirterek, bu yl içinde artmasn istemedikleri her eyin arttn ve dümesini istemediklerini her eyin dütüünü ifade ederek, bu süre içinde büyüme orannn dütüünü enflasyonun ise yükseldiini kaydetti.

Ana Sayfaya Git