BM'den Suriye'ye şok soruşturma

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, İdlib'de Esed rejimi ve Rusya'nın hastane saldırılarına ilişkin soruşturma başlatacak.

Haberler 02.08.2019 - 11:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Birlemi Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Suriyede gerginlii azaltma bölgesi dlibde rejim ve Rusyann hastanelere yönelik saldrlarna ilikin soruturma balatacak.

BM Genel Sekreterlii Sözcülüünden yaplan açklamada, Guterresin Suriyenin kuzeybatsnda Türkiye ve Rusya arasnda dlibde gerginliin azaltlmas için imzalanan memoranduma ramen devam eden saldrlara ilikin soruturma balataca bildirildi.

Açklamada, Guterresin BM Sözlemesinin 97. maddesi uyarnca, dlibde BM destekli hastane ve okul gibi sivil altyaplara yönelik saldrlarn soruturulmas karar ald ifade edildi. Guterres, açlacak soruturma kapsamnda tüm taraflara soruturma ekibiyle i birlii çarsnda da bulundu.

- Üye 10 ülke soruturma balatlmasn istemiti

BM Güvenlik Konseyi üyesi 10 ülke ABD, ngiltere, Fransa, Almanya, Belçika, Peru, Kuveyt, Polonya, Dominik Cumhuriyeti ve Endonezya, Suriyede gerginlii azaltma bölgesi dlibde hastanelere yönelik saldrlara ilikin, Guterrese soruturma balatmas çarsnda bulunmutu.

BM nsani lerden Sorumlu Genel Sekreter Yardmcs Mark Lowcock de BM Güvenlik Konseyinde yapt konumada, saldrlarn sorumlularn rejim ve Rusya olduunu belirterek Suriye hükümeti ve Rusyann sözde gerginlii azaltma bölgesi dlibi 90 günden uzun süredir bombalamas kyma neden oldu. ifadelerini kullanmt.

Ana Sayfaya Git