Can kaybı 30'dan fazla

Afganistan'ın başkenti Kabil'in kalbinde yer alan askeri hastanede bu sabah önce patlama meydana geldi, ardından silah sesleri duyuldu. Doktor önlüğü giyerek hastane içine giren teröristler dehşet saçtı, 30'dan fazla can kaybı var. İçerideki bazı hasta ve doktorlardan saatlerce haber alınamadı.

Haberler 09.03.2017 - 09:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Özel kuvvetler tarafndan kuatlan hastanede youn çatma gün boyu sürdü, helikopterler binann çatsna çok sayda asker indirdi. Binay kontrol altna alan güvenlik güçleri, içeriyi taryor.

Afganistann bakenti Kabil güne patlama ve silah sesleriyle uyand. Patlama sesi, hükümet binalar ve yabanc elçiliklerin bulunduu bölgeden geldi. Bir intihar bombacsnn kendisini havaya uçurduu Serdar Muhammed Davud Han isimli askeri Hastane, ABD büyükelçiliinin hemen yannda yer alyor. Saldrganlar, patlamann ardndan ülkenin en büyük askeri hastanesinin içine girdi.

Kabilin en güvenli noktasnda bulunan hastane çevresi polis tarafndan hemen yaya ve araç trafiine kapatld. Etraf özel kuvvetler askerleri tarafndan tamamen sarlan hastaneden youn silah sesleri geliyor, gökyüzüne dumanlar yükseliyor.

Reuters ve APnin hastane çevresinden geçtii fotoraflarda, dumanla kaplanan gökyüzünde helikopterlerin uçtuu ve hastanenin çatsna asker indirdii görüldü.

KALANKOFLA ATE AçTI

Abdülkadir isimli hastane çalan, Reuters haber ajansna bir silahl saldrgan 400 yatakl hastane içinde gördüünü söyledi. Abdülkadirin verdii bilgiye göre, doktor önlüü giyen saldrgan elindeki AK-47 Kalanikofla ate açt, ayn anda binann birçok noktasndan da silah sesleri geldi.

Görgü tannn verdii bilgi, dakikalar sonra resmi olarak da doruland. Yalnzca bir teröristin deil, tüm saldrganlarn salk çalan gibi giyindii duyuruldu.

ÖLÜ VE YARALI SAYISI ARTIYOR

Savunma Bakanl, ölü saysnn 30u atn duyurdu. 50den fazla da yaral var.

Gün boyu süren youn çatma boyunca, hastane içindeki doktor ve hastalardan saatlerce haber alnamad.

Onlarca insan, hastane önüne yaknlarndan haber alma umuduyla kotu ve çaresizce beklemeye balad. Uluslararas ajanslarn servis ettii fotoraflarda, gözyalar içindeki Kabilliler yer alyor.

ID ÜSTLEND

BBC, saldry terör örgütü IDin üstlendiini bildiriyor. Olaan üpheli Taliban, gün içinde yapt açklamada saldryla bir ilgisi olmadn duyurmutu.

Afganistan lideri Eref Gani, yapt ilk açklamada devam eden saldrnn tüm insani deerleri çinediini söyledi.

çFTE SALDIRI ENKAZA çEVRMT

Afganistanda bir hafta önce polis merkezi ve istihbarat binasn hedef alan çifte saldrda 16 kii yaamn yitirmiti. Patlama seslerinin duyulduu saldrlar Taliban üstlenmi, bir gün sonra çekilen fotoraflarda polis merkezinin enkaza döndüü görülmütü.

Kabilde son olarak ubat ay banda Anayasa Mahkemesi hedef alnmt. çalanlar çkarken patlayan bomba sonucu en az 20 kii ölmü, 50ye yakn yaral hastanelere tanmt.

Bakent Kabil, Ocak aynda ise çifte saldrya sahne olmutu. Saldrganlardan biri üzerine yerletirdii bombay meclis binas yaknnda patlatm, ikinci saldrgan olay yerine toplananlar hedef almt. Talibann üstlendii saldrda en az 38 insan yaamn yitirmiti.

Ana Sayfaya Git