Çin Başkonsolosluğu önünde eylem

Doğu Türkistan'ın Çin Halk Cumhuriyeti tarafından işgalinin 70. yıl dönümü dolayısıyla Doğu Türkistanlı sivil toplum kuruluşları birliğinin düzenlemesi ile Çin İstanbul Başkonsolosluğu önünde basın açıklaması yapıldı.

Haberler 02.10.2019 - 09:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dou Türkistan Tekilatlar Birlii adna açklamay Hidayetullah Ouzhan yapt. Ouzhan, 1 Ekim 1949, biz Dou Türkistanllarn kara tarihinin balad talihsiz bir gündür. Hür ve Bamsz vatanmz Dou Türkistann çin tarafndan igal ediliinin 70.yldönümüdür. 1 Ekim 1949, igalci ve terörist çin devletinin bayram olarak kutlad ve bizim için dün olduu gibi bugünde yas ve matemin devam ettiini hatrlatan kara bir gündür dedi.

KATLAMLAR SON BULSUN

Hidayetullah Ouzhan,Son 3 yllk süreçte resmi rakamlara göre 3 milyon, gayri resmi rakamlara göre ise 5-6 milyonu akn insanmz sözde meslek edindirme kamplar ad altnda toplama kamplarnda asimilasyon ve türlü beyin ykama uygulamalarna maruz braklmtr.dedi. Ouzhan Dou Türkistandaki skntlarn giderilmesine dair hükümetimizin ciddi admlar atacana olan inancmz muhafaza ediyoruz. Bununla beraber Dou Türkistanda yaananlar yakinen takip ettiimizi, çin devleti bata olmak üzere ülkemizdeki ibirlikçilerini de buradan uyaryoruz. Yaplan insanlk d devlet terörüne derhal vermelidirler diye konutu.

Yaklak 1000 kiinin katld eylemde Dou Türkistan ve Türkiye bayraklar açld.

Ana Sayfaya Git