Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Macron'a tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'a tepki göstererek, ''Son açıklamaları hastalıklı anlayışın yansımasıdır'' dedi.

Haberler 30.11.2019 - 12:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Maltepede düzenlenen Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoan Külliyesi Temel Atma Törenine katld. Törende konuan Erdoan, Türkiye ile ilgili hazm sorunu yaayanlarn giderek arttn görüyoruz. Son örnei NATO tartmalardr. 3-4-5 Aralk Londrada NATO liderler zirvesini yapacaz. Gitmeden birileri yine konumaya balad. Hele hele bunlarn içinde Fransa Cumhurbakan Son açklamalar bu hastalkl, s anlayn örneklerinden biridir. NATOnun beyin ölümü gerçeklemitir diyor. Önce sen kendi beyin ölümünü bir kontrol ettir. Bu ifadeler senin türündeki beyin ölümü gerçeklemi olanlara yakr. NATOya kar yerine getirmen gereken vecibelerini yerine getirmiyorsun. Hava atmaya gelince hava atarsn. Türkiyeyi NATOdan çkarmak.. Bu senin haddine mi? dedi.

NATO çN FRANSA NE ANLAM FADE EDYOR BLEMEYZ AMA TÜRKYE EN ÖNEML, ÜYESDR

Erdoan, Libyann resmi yönetimi ile imzalar attk. Türkiye Libya Akdenizde ortak ibirliine girebilecek noktaya geldi. Ne diyeceksin? Kimse sana bakmyor. Henüz daha acemiliin var, bunu gider. Suriyeden ülkemize yönelen tehditleri ve vereceimiz cevaplar Fransa Cumhurbakanna da anlattm. Anlamyor. Terörle mücadele nedir bilmiyor. O yüzden sar yelekliler Fransay igal etti. Senin Suriye ile ne ilgin var? Suriyeye girme hakkmz terörle mücadelede var. Senin hangi anlamayla girme hakkn var. Ne iin var orada. Biz koalisyon güçlerinin içindeyiz. Seni rejim de oraya davet etmi deil. stediiniz kadar hoplayn zplayn eninde sonunda Türkiyenin güvenlik mücadelesine sayg duyacaksnz. NATO için Fransa ne anlam ifade ediyor bilemeyiz ama Türkiye en önemli, üyesidir. diye konutu.

ÜLKEMZ GÜVENDE DELSE AVRUPANIN GÜVENLNN DE PAMUK PLNE BALI OLDUU UNUTULMAMALIDIR

Erdoan öyle devam etti:

Türkiye olmasa dünyann dört bir yanndaki teröristlerin Avrupaya ylacandan kimsenin üphesi olmasn. Ülkemiz güvende deilse Avrupann güvenliinin de pamuk ipliine bal olduu unutulmamaldr. Neyse ki NATOda ve Avrupada aklselim sahibi siyasetçiler var da Fransann sergiledii türden hezeyanlar anlamsz kalyor. Suriyeden topraklarmza yönelen tehditler bitene kadar harekatlar sürdürecektir. TVlerde Kandildeki terörist balarnn ne halde olduklarn görmüsünüzdür. Son kadn terörist en önemlilerinden biriydi. O vuruldu, onunla birlikte yanndaki 6 terörist daha vuruldu. Ülkemize verilen ve tutulmayan sözler için ilanihaye bekleyecek deiliz. Hala saldrlar oluyor. Bu duruma seyirci kalacak deiliz. Güvenli bölgeden yönelen tehditler bertaraf edilmezse bu ii kendimiz yapmaktan çekinmeyiz.

Ana Sayfaya Git