Dışişleri Bakanlığı'dan 'yaptırım tasarısı' tepkisi

Dışişleri Bakanlığı, ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi'nde kabul edilen yaptırım yasası tasarısına ilişkin, "Bu girişimler, Türk-ABD ilişkilerine zarar vermenin ötesinde bir işlev görmemektedir" açıklamasında bulundu.

Haberler 12.12.2019 - 23:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakanlktan yaplan yazl açklamada, Bar Pnar Harekat ve S-400 sistemi gerekçesiyle Türkiyeye yaptrm uygulanmasn öngören bir yasa tasarsnn ABD Senatosunun D likiler Komitesinde hangi nedenlerle kabul edildiinin bilindii belirtilerek, u ifadelere yer verildi:

YAPTIRIM TEPKS

Bunun nedeni, uzun zamandr itinayla hazrlanan projeye indirdiimiz ar darbeden kaynaklanan derin hayalkrkldr. Son dönemde Kongrenin her iki kanadnda iç siyasi hesaplarla yürütülen ve Türkiye aleyhtar malum çevrelerce de desteklenen giriimler, milli güvenliimizle ilgili egemen kararlarmza saygszln yeni bir tezahürüdür. Bu giriimler, Türk-ABD ilikilerine zarar vermenin ötesinde bir ilev görmemektedir. Temsilciler Meclisinin 29 Ekimde kabul ettii benzer içerikli bir yasa tasarsna gerekli tepkiyi vermitik. Bu kez Senatonun gündemine alnmaya çallan tasar, yaptmz izahatlarn anlalmak istenmediini gösteriyor. ABD Kongresini, Türk-ABD ilikilerinin gelitirilmesine yönelik olarak geçtiimiz haftalarda en üst düzeyde teyit edilen ortak hedeflerimize zarar vermeyecek yapc bir tutum benimsemeye ve aklselimle hareket etmeye çaryoruz.

Ana Sayfaya Git