DEAŞ'tan kurtarılan Bab sakinleri 3 yıldır güven içinde yaşıyor

Fırat Kalkanı Harekatı ile 3 yıl önce terör örgütü DEAŞ'ın esaretinden kurtarılan Bab ilçesi sakinleri, eğitim, sağlık ve güvenlik alanlarında verilen hizmetler sayesinde huzur içinde hayatlarını sürdürüyor.

Haberler 24.02.2020 - 11:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Frat Kalkan Harekat kapsamnda Türk Silahl Kuvvetleri (TSK) ve Suriye Milli Ordusunca (SMO) terör örgütü DEAtan temizlenen Bab ilçesinin özgürletirilmesinin ardndan 3 yl geçti.

TSK ve SMO birliklerinin, Frat Kalkan Harekat kapsamnda 23 ubat 2017de Bab ilçe merkezini DEA terör örgütünden kurtarmasyla bölgede yaayan yaklak 250 bin kii, 3 yldr huzur içinde yayor.

Kurtarlmasnn ardndan kurulan Bab yerel meclisi, halihazrda ilçe merkezinde altyap, temizlik ve çevre düzenleme gibi çalmalarla bölge halkna hizmet veriyor.

Geçen süre içerisinde DEA terörü yüzünden yerinden edilen binlerce sivil, evlerine döndü.

lçe merkezinde Türkiyenin desteiyle onarm tamamlanan okullarda yaklak 65 bin örenci eitim görürken, cumhurbakanl kararnamesiyle açlan Gaziantep Üniversitesi ktisadi ve dari Birimler Fakültesi eitim hizmetine katk salyor.

- DEA terörünün izleri silindi, bölge güvene kavutu

Türkiyenin katklaryla bölgede hayatn normallemesi ve sivillerin evlerine geri dönemleri için 200 yatakl Bab Devlet Hastanesi, verdii salk hizmetleriyle bölge halkna hizmet sunuyor.

Türkiye tarafndan eitilen yerel polisler de asayi, trafik ve terörle mücadele alanlarnda bölgede güvenlii salyor.

Vakflar Genel Müdürlüü tarafndan bölgenin en eski camilerinden Ulu Caminin onarm gerçekleti.

DEA terörünün izleri silinen ilçede siviller, 3 yldr özgürce ibadetlerini yerine getiriyor.

Bab halk, yerel meclis tarafndan onarlan Bab spor kompleksinde, gönüllerince spor faaliyetleri yapma frsat buldu.

- Babn DEAtan temizlenmesinin ardndan evime kavutum

Bab ilçesi sakinlerinden Zekeriya Ahmed, AA muhabirine yapt açklamada, DEAl teröristlerce defalarca alkonulduunu ve bunun üzerine Türkiyeye göç ettiini söyledi.

Ahmed, Babn DEAtan temizlenmesinin ardndan evime kavutum. Örgüt yüzünden yklan binalar yeniden yapld. Yerel meclisler kuruldu. Allah Türkiyeden raz olsun bizi ve bölgemizi terör örgütlerinden temizledi. nallah Türkiye, dlibdeki saldrlara engel olur sivillerin evlerine dönmelerini salar. dedi.

- DEA döneminde Bab ilçesi siyaha bürünmütü

Babdaki sivillerden Abdürrezzak Ahmed Ebu Muhammed ise DEAtan kurtulduklarn ve artk kendilerini özgür ve mutlu hissettikleri dile getirdi.

Ebu Muhammed, DEA döneminde Bab ilçesi siyaha bürünmütü. Türkiyenin sayesinde bölgede hastaneler ina edildi. Kurumlar yeniden hizmet vermeye balad. Güvenlik ekipleri kuruldu. Elhamdülillah u an çocuklarmz okullarna gidiyor, esnaf dükkann rahat bir ekilde açyor. diye konutu.

DEAl teröristlerin ilçeyi igali srasnda çocuklarn okula gitmesine izin vermediinin altn çizen Ebu Muhammed, bölgede güven içinde yaadklar için Türkiyeye teekkür etti.

Ana Sayfaya Git