Dışişleri'nden ABD'ye, PKK/YPG ile petrol anlaşması tepkisi

Dışişleri Bakanlığı, terör örgütü PKK/YPG'nin ABD firması ile petrol anlaşması yapmasına ilişkin, "ABD'nin uluslararası hukuku hiçe sayan, Suriye'nin toprak bütünlüğüne, birliğine ve egemenliğine kasteden ve terörizmin finansmanı kapsamına giren bu adıma destek vermesini esefle karşılıyoruz. Hiçbir meşru saikle gerekçelendirilemeyecek olan bu tasarruf asla kabul edilemez" dedi.

Haberler 04.08.2020 - 10:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dileri Bakanl, terör örgütü PKK/YPGnin ABD firmas ile petrol anlamas yapmasna ilikin, ABDnin uluslararas hukuku hiçe sayan, Suriyenin toprak bütünlüüne, birliine ve egemenliine kasteden ve terörizmin finansman kapsamna giren bu adma destek vermesini esefle karlyoruz. Hiçbir meru saikle gerekçelendirilemeyecek olan bu tasarruf asla kabul edilemez dedi.

PETROL ANLAMASI

Bakanlktan yaplan yazl açklamada, PKK/YPG terör örgütü güdümündeki Suriye Demokratik Güçlerinin, Suriyenin kuzeydousundaki topraklarda petrol çkarmak, ilemek ve ticaretini yapmak üzere ABDde yerleik Delta Crescent Energy LLC adl irketle bir sözleme imzalandnn basnda bildirildii hatrlatld. Açklamada, PKK/YPG terör örgütü, bu admla Suriye halknn doal kaynaklarna el koyarak, bölücü gündemini ilerletme emelini açkça gözler önüne sermitir. Suriyenin doal kaynaklar Suriye halkna aittir. ABDnin uluslararas hukuku hiçe sayan, Suriyenin toprak bütünlüüne, birliine ve egemenliine kasteden ve terörizmin finansman kapsamna giren bu adma destek vermesini esefle karlyoruz. Hiçbir meru saikle gerekçelendirilemeyecek olan bu tasarruf asla kabul edilemez denildi.

Ana Sayfaya Git