Doğu Gutalılar barınma sorunu için bekleyişte

Suriye'de Beşşar Esed rejiminin kuşatmasındaki Doğu Guta'dan tahliye edilmek zorunda kalanların barınma sorununa çözüm aranıyor.

Haberler 12.04.2018 - 10:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bear Esed rejimi ve destekçilerinin youn saldrlarna maruz kalan bakent amn Dou Guta bölgesinden zorunlu tahliyeler kapsamnda ülkenin kuzeyine göçler devam ediyor.

u ana kadar 53 binden fazla kii bölgeden tahliye edildi.

Dou Gutallar, ilk olarak dlib ve Halepin bat krsalndaki geçici barnma merkezlerine, sonrasnda Frat Kalkan bölgesindeki Bab ilçesine yerletirilmiti. Ancak tahliyelerin devam etmesi nedeniyle söz konusu bölgelerdeki merkezlerde bo yer kalmamt.

Azez ilçesindeki barnma merkezilerine dün varan kafile ise yeterli yer bulamad.

Evlerinden çkarken hiç bir ey alamayan aileler, barnma bata olmak üzere temel ihtiyaçlarnn karlanmasn bekliyor.

- Bölgedeki yardm kurulular alarmda

Muhaliflerin kontrolündeki Azezde çalmalarn sürdüren 16 sivil toplum kuruluu, Dou Guta madurlarna yardm etmek için dün bir araya gelerek komisyon kurdu.

Muhaliflerin kurduu Geçici Hükümete bal stikrar Komitesinden Münzir Sellel, AA muhabirine yapt açklamada, Azez bölgesinde Dou Gutadan gelenler için özel bir çalma plan oluturmak amacyla toplant yaptklarn söyledi.

Sellel, Dou Gutann Duma ilçesine 7 Nisanda düzenlenen kimyasal silah saldrs sonras tahliyelerin yeniden baladn anmsatarak, Tahliye anlamas çok ani oldu. Bölgemizdeki yardm kurulular, göç dalgasna tam hazrlkl deildi. dedi.

Bamsz Doktorlar Birliine (DA) bal ehit Muhammed Vesim Muaz Hastanesi Müdürü Doktor Hasan brahim de, Salk kurulular olarak göç edenlere en iyi ekilde hizmet vermek istiyoruz. Yaadklar zorluklar ve zulmü üstlerinden atmalar için acil çaba gösteriyoruz. Durumu acil olan hastalara salk destei veriyoruz. Elimizden geleni yapacaz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git