Esad'ı yalanlayan açıklama!

Doğu Guta'daki saldırı sonrası "Kimyasal silah kullanmadık, araştırılsın" diyen Esad'ı yalanlayan açıklama Dünya Sağlık Örgütünden geldi: 500 hastada kimyasal kalıntısı tespit edildi.

Haberler 12.04.2018 - 10:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dünya Salk Örgütünden Kimyasal silah kullanmadk, aratrlsn diyen Esad yalanlayan açklama geldi. Örgüt, Suriyenin Duma ilçesine geçen cumartesi günü düzenlenen saldr sonras yaklak 500 hastada kimyasal madde içeren semptomlar görüldüünü duyurdu.

ESAD REJM, OPCWY SURYEYE DAVET ETT

Suriye Dileri Bakanl, BMye bal Kimyasal Silahlarn Yasaklanmas Örgütünü (KSYÖ/OPCW), Dumada iddia edilen kimyasal saldry soruturmas için ekip göndermeye davet ettiklerini duyurmutu.

OPCWyi resmen davet ettiklerini ve iddia edilen kimyasal saldry soruturmasna yardmc olacaklarn belirten Suriye Dileri Bakanl, BMye bal kuruma, tam bir effaflk içinde çalmas ve güvenilir, somut kantlara dayanmas çars yapt.

DÖRT GÖZLE BEKLYORUZ

Suriye resmi haber ajans SANA, Suriye Dilerinden bir yetkilinin Baz Batl taraflarn kendi saldrgan niyetlerini hakl çkarmak için reklamn yaptklar suçlamalarn gerisindeki hakikati ortaya çkarmak için OPCW ile ibirlii yapmay dört gözle bekliyoruz dediini aktard.

HER TÜRLÜ YARDIMI YAPACAIZ

Suriye Dilerinin OPCWye Dumaya girip iddialar yerinde soruturacak ekip göndermesi için resmi davette bulunduunu vurgulayan SANA, OPCWnin uzman ekibinin Dumaya gitmesi halinde Suriye hükümetinin gereken tüm yardm salayacann altn çizdi.

Suriye hükümeti Dumada kimyasal saldr düzenledii iddialarn kesin dile reddederken Moskova da iddialarn cihatçlarla balantl unsurlarn bir komplosu olduuna dikkat çekiyor.

TRUMP, KREMLN VE AMI DNLENMYOR

Ancak iddialara ilk tepkisi Rusya Devlet Bakan Vladimir Putin ile ran, Hayvan Esad destekledikleri için sorumlular. Ödenecek büyük bir bedel var eklinde olan ABD Bakan Donald Trump, dün de Durumu son derece yakndan inceliyoruz, ordumuzla ve dier herkesle görüüyoruz ve gelecek 24-48 saat içinde büyük kararlar alacaz diye konutu.

Trump, iddia edilen kimyasal saldrnn olas sorumlularyla ilgili Rusya m, Suriye mi, ran m yoksa hepsi birden mi, bulup ortaya çkaracaz ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git