Esed rejiminden İdlib'de kampa saldırı

Esed rejimi ve İran destekli terörist grupların "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi" sınırları içindeki bir kampa düzenlediği saldırılarda 4 sivil yaralandı.

Haberler 02.03.2019 - 10:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriyede Bear Esed rejimi ve ran destekli terörist gruplarn dlib Gerginlii Azaltma Bölgesi snrlar içinde, zorla yerinden edilen sivillerin snd bir kampa düzenledii saldrda 4 sivil yaraland.

dlib Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) Müdürü Mustafa Hac Yusuf, AA muhabirine yapt açklamada, Esed rejimi ve ran destekli yabanc terörist gruplar, dlibin Han eyhun ve Serakib ilçeleri, Naciye köyü ile Bidama bölgesiyle, Hama ilinin kuzey krsalndaki Latamne, Morik ve Kefer Zita ilçesine topçu saldrs düzenlediini söyledi.

Hac Yusuf, Rejim güçlerinin dlib Gerginlii Azaltma Bölgesi snrlar içindeki Urim el Cuz isimli kampa düzenledii saldrlarda 4 sivil yaraland. dedi.

Öte yandan rejim güçlerinin Han eyhun ilçesinde bir frna düzenledii saldrda ekmek frn kullanlamaz hale geldi.

Esed rejimi 10 gün önce de Han eyhunun en büyük ekmek frnna saldrarak, buray kullanm d brakmt.

Rejim güçlerinin, dlib Gerginlii Azaltma Bölgesine bu yln bandan beri düzenledii hava ve kara saldrlarnda en az 98 sivil hayatn kaybetti, 295ten fazla sivil yaraland. Rejim güçleri, ay bandan bu yana dlib Gerginlii Azaltma Bölgesine saldrlarn younlatrd. ubat bandan itibaren 8 binden fazla aile Türkiye snrndaki kamplara göçtü. Türkiye ile Rusya arasnda dlibdeki atekesi korumak için imzalanan mutabakattan bu yana ise 25 binden fazla aile evlerini terk etmek zorunda kald.

Ana Sayfaya Git