Filistin Meselesi; Siyasi Tıkanıklık

Filistinli ve Ürdünlü yetkililer, Filistin meselesinde adil bir çözüme ulaşma noktasında, devam eden siyasi tıkanıklığın olası sonuçları konusunda uyarıda bulundu

Haberler 24.06.2018 - 10:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ürdünde bir araya gelen Filistinli ve Ürdünlü yetkililerin, Filistin meselesinde adil bir çözüme ulama noktasnda, devam eden siyasi tkankln olas sonuçlar konusunda uyarda bulundu.

Filistin resmi haber ajans WAFAnn Ürdün haber ajans PETRAya dayandrd habere göre, Filistin tarafndan Filistin Kurtulu Örgütü (FKÖ) Genel Sekreteri Saib Ureykat ve Filistin stihbarat Bakan Macid Ferac, Ürdün tarafndan Dileri Bakan Eymen es-Safedi ile stihbarat Tekilat Bakan Adnan el-Cundi, çaramba günü bakent Ammanda bir araya geldi.

Siyasi tkanklk

Habere göre, Filistin halknn haklarn iade edecek adil bir çözüme ulama noktasnda devam eden siyasi tkankln olas sonuçlar konusunda uyarda bulunan yetkililer, bakenti Dou Kudüs olan 1967 snrlarndaki bamsz Filistin devletinin kurulmasn taahhüt eden iki devletli çözümün, çatmalarn sona erdirilerek adil ve kapsaml barn salanmas için tek çözüm yolu olduunu vurgulad.

Yetkililer ayrca uluslararas toplumdan srailin, çözümü baltalayan tek tarafl uygulamalarna son vermek amacyla ilgili uluslararas kararlar temelinde iki devletli çözüme ulalmas için acilen harekete geçmesini istedi.

srail ile Filistin arasndaki bar görümeleri, srailin, 1967 snrlarn, zorunlu göçe maruz braklan Filistinlilerin geri dönü hakkn ve Yahudi yerleim birimleri inasna son vermeyi kabul etmemesi nedeniyle Nisan 2014te durmutu.

Ana Sayfaya Git