Haşdi Şabi ve peşmerge arasında çatışma çıktı

IRAK ordusunun Haşdi Şabi birlikleriyle beraber başta Kerkük olmak üzere tartışmalı bölgelere girmesinden sonra başlayan gerginlik, devam ederken, Kerkük ile Erbil arasındaki Pirde bölgesinde peşmerge ve Haşdi Şabi arasında çatışma çıktı.

Haberler 21.10.2017 - 09:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

IRAK ordusunun Hadi abi birlikleriyle beraber bata Kerkük olmak üzere tartmal bölgelere girmesinden sonra balayan gerginlik, devam ederken, Kerkük ile Erbil arasndaki Pirde bölgesinde pemerge ve Hadi abi arasnda Erbil-Kerkük karayolu üzerinde ar silahlarn kullanld iddetli çatmalar yaanyor.

Irak güvenlik güçlerinin Kerkükün Altunköprü kasabasnda kontrolü salamasnn ardndan Pemergelerin konuland mevzilere yaklamasyla çatma balad. Irak güçleri ar toplarla mevzileri vururken Pemergeler de karlk verince çatma iddetlendi.

Irak güçlerinin top ateiyle yaralanan Pemergelerin olduu, baz araçlarn da yanmaya balad görüldü. iddetli çatma üzerine, Erbilden yola çkan ar silahlar tayan askeri konvoy, temas hattna doru ilerleyie geçti.

Kerkük-Erbil kara yolunda Irak ordusuyla pemerge güçlerinin bekleyii devam ederken, zaman zaman çatmalarn yaand da örenildi. çatmada, Irak ordusuyla Hadi abinin havan ve top atlar yapt, pemergenin de buna karlk katyua füzeleri kulland görüldü.

DOAN HABER AJANSI, çATIMA BÖLGESNDE

Irak ordusunun Hadi abiyle birlikte Iraktaki tartmal bölgelere yönelik operasyonlar devam ederken, Kerkük-Erbil yolunda pemerge ve Irakl güçler arasnda bugün iddetli çatmalar yaand. Doan Haber Ajans (DHA) Muhabiri Felat Bozarslan ve baz gazeteciler, çatmann ortasnda kald.

çatmay pemergenin yer ald Erbil yönünden izleyen gazetecilerin bulunduu alana Hadi abi tarafndan pe pee yaklak 25 havan topu atld. çatmay izleyen gazeteciler, yan balarna düen ve kendileri için tehlike yaratan hava toplar nedeniyle bölgeden ayrlmak zorunda kald. Pemerge, havan toplarna katyua füzeleriyle karlk verdi.

PEMERGEDEN PÜSKÜRTTÜK DDASI

Pemerge adna yaplan açklamada ise Sabah 08.00de Hadi abi milisleri, Irak ordusuna verilen ABD yapm silahlar ve ran topçu desteiyle Pemerge Güçlerine Pirdede saldrd denildi. Açklamada saldrlarn püskürtüldüü, 10dan fazla Hummer ve Abrams Tankn imha edildii iddia edildi, Görünen o ki bu saldryla, Irak hükümetinin Kerkük l snrlarnn sonuna kadar gelmesi amaçlanyor denildi.

TÜRKMEN CEPHES: PEMERGENN ELNDEN ALINDI

Irak Türkmen Cephesi Bakan Erat Salih ise twitterdan yapt açklamada Türkmen Altunköprü, Irak ordusunun sayesinde baar ile Pemergenin elinden alnd. Orada bulunan Türkmenler rahatlarna kavutular diye yazd. Salihi Altn Köprüyü ziyaret ettii, video görüntüsü paylat.

RAN TOPçU BRL SALDIRIYOR

Öte yandan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Pemerge Komutanl bölgedeki gelimelerle ilgili yazl açklama yapt. Açklamada, ran Topçu Birlii ve Hadi abi milisleri, Irakn verdii ABD yapm silahlarla Altunköprü mevkiinde Pemerge mevzilerini sabah saat 8den itibaren bombalamaya balad. ifadeleri kullanld.

KERKÜKÜN LERSNE GEçLMEYECEK

HAD abi Sözcüsü Kerim Nuri, Kerkük il snrlarnn geçilmeyeceini belirterek, Babakan ve Silahl Kuvvetler Genel Komutan Haydar Abadi, Kerkük il snrlarn geçmememiz talimat verdi dedi.

Irak ordusunun Hadi abiyle tartmal bölgelere yönelik gerçekletirdii operasyon kapsamnda, Kerkük-Erbil arasnda Irakl güçlerle pemerge arasnda çatma çkarken, Hadi abi Sözcüsü Nuri, bir açklama yapt. Kerkük-Erbil arasnda bulunan Pirde bölgesinde, bugün sabah saatlerinde balayan ve ar silahlarn kullanld çatmayla ilgili konuan Nuri, Irak Babakan Haydar El Abadi tarafndan Kerkük snrn geçmeme talimat aldklarn söyledi. Hadi abi Sözcüsü Nuri, Saldryla hedef, Kerkük il snrlarn almakt. Kesinlikle Kerkük il snrlar geçilmeyecek. Babakan ve Silahl Kuvvetler Genel Komutan Haydar Abadi, Kerkük il snrlarn geçmememiz talimat verdi diye konutu.

Ana Sayfaya Git