Haşdi Şabi'den "Suriye" çıkışı

Irak Ulusal Güvenlik Danışmanı ve Haşdi Şabi Heyeti Başkanı Feyyad, Musul'un kurtarılmasının ardından terör örgütü DEAŞ'ı takip ve kovmak amacıyla Suriye topraklarına girilebileceğini söyledi

Haberler 30.10.2016 - 09:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Irak Ulusal Güvenlik Danman ve Hadi abi Heyeti Bakan Falih Feyyad, Musulun kurtarlmasndan sonra Irak güçlerinin terör örgütü DEA takip ve kovmak amacyla Suriye topraklarna girmek zorunda kalabileceini iddia etti.

Feyyad, Necefteki El-Alemeyn Lisansüstü Eitim Enstitüsünde düzenlenen Musulun Kurtuluunun Ardndan Güvenlik Sorunlar isimli sempozyumda konutu.

Musul operasyonunda ilerleme kaydedildiini belirten Feyyad, Irak emniyet güçleri Musul çevresindeki köyleri kontrol altna alyor. Operasyonda somut ilerleme kaydedildi ve kente ulalmasna az bir mesafe kald. dedi.

Feyyad, ayrca Irakn Suriyeyle geni bir snr hattna sahip olduuna dikkati çekerek, Suriye ve Irak topraklar iç içe. Musulun kurtarlmasndan sonra terör örgütü DEA takip ve kovmak için Suriyeye girmek zorunda kalabiliriz. iddiasnda bulundu.

Terör örgütü PKK konusunda ise Feyyad, bu örgütün Musulu kurtarma operasyonuna katlmadn ve katlmasna izin verilmeyeceini söyledi.

Feyyad, rann DEAla savanda Iraka yardmc olduunu ve bu örgütün sadece Irakta yenilgiye uratlabileceini ifade etti.

Ana Sayfaya Git