IKBY ile Türkiye arasındaki ticari ilişkiler

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Hükümet Sözcüsü Sefin Dizayi, Türkiye ile IKBY arasındaki gümrük kapılarının genişletilip kapasitelerinin artırılmasını arzu ettiklerini belirtti.

Haberler 12.03.2018 - 09:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dizayi, Erbilde Türkiye Ekonomi Bakanlnn desteiyle Expo Erbil ad altnda düzenlenen i fuarnda gazetecilere yapt açklamada, Türkiye ile ticari ilikilerin güçlendirilmesi için snr kaplarnn geniletilmesini istediklerini söyledi.

Türkiye ile IKBY arasnda hlihazrda Habur-brahim Halil ve Üzümlü-Serezer olmak üzere 2 gümrük kaps olduunu hatrlatan Dizayi, amaçlarnn Haburun kapasitesini artrmak, Üzümlüyü de daha aktif hle getirmek olduunu ifade etti.

Sözcü Dizayi, IKBYde faaliyet gösteren çok saydaki Türk irketinin, ikili ilikilerin önem seviyesini en iyi ekilde ortaya koyduu deerlendirmesinde bulundu.

- Havalimanlar meselesi

Öte yandan Dizayi, gazetecilerin Erbil ve Süleymaniye havalimanlarndaki yurt d uçu yasa ne zaman kaldrlacak? sorusuna karlk, Irak Babakan Haydar el-badi, geçen hafta düzenledii basn toplantsnda havalimanlarnn 21 Mart Nevruz Bayram öncesi açlacan söyledi. Havalimanlarnn açlmas için Badattan teknik bir heyetin Erbile ulamas bekleniyor. badiden verdii sözlerin uygulamaya konulmasn talep ediyoruz. ifadelerini kulland.

Dizayi, Badattan havalimanlarnn açlacana dair elinize herhangi bir resmi açklama ulat m? sorusu üzerine de merkezi yönetimden bu yönde kendilerine herhangi bir bilgilendirme veya açklama gönderilmediini aktard.

Irak Babakan badi, geçen hafta düzenledii basn toplantsnda, 29 Eylül 2017den bu yana Erbil ve Süleymaniye havalimanlarna uygulanan yurt d uçu yasann Nevruz Bayram öncesi kaldrlacan bildirmiti.

Ana Sayfaya Git