Irak Başbakanı İbadi'den "Haşdi Şabi" açıklaması

Irak Başbakanı İbadi: "Devlet ve Şii mercinin kontrolünde olan Haşdi Şabi, Irak için var ve lağvedilmeyecek" dedi.

Haberler 06.08.2017 - 13:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

BADAT - Irak Babakan Haydar el-badi, ii milis gücü Hadi abinin devletin kontrolünde olduunu belirterek, lavedilmesinin söz konusu olmadn belirtti.

badi, bakent Badatta düzenlenen bir etkinlikte yapt konumada, Devlet ve ii mercinin kontrolünde olan Hadi abi, Irak için var ve lavedilmeyecek. dedi.

Irakn baz bölgelerinin terör örgütü DEAtan kurtarlmasndan sonraki aamada ise birlik olacak diyen badi, Türkmenlerin çounlukta olduu Telafer ilçesinin örgütten kurtarlmas operasyonuna da deindi.

Babakan badi, Telaferin kurtarlmas için tüm hazrlklar tamamladk. lçenin kurtarlmas operasyonuna tüm güçlerin katlmas srar var. ifadelerini kulland.

Iraktaki Sadr Hareketi lideri Mukteda Sadr, dün yapt açklamada, Silah, sadece devletin elinde ve babakann kontrolünde olmaldr diyerek badiden, Hadi abi de dahil tüm gruplardan silahlar çekmesini istemiti.

ii lider Sadrn Hadi abi ve dier milis gruplara kar bu çknn, geçen hafta Suudi Arabistana yapt ziyaretin ardndan gelmesi dikkati çekmiti.

Mecliste 34 sandalyesi bulunan Sadr Hareketinin, DEAa kar savaan Seraya es-Selam adl milis gücüne de sahip olduu biliniyor.

Ana Sayfaya Git