Iraklılar tatil için kuzeydeki bölgeleri tercih ediyor

Ülkenin orta ve güney kesiminde yaşayan halk, kavurucu sıcaklardan kurtulup dağ havası almak için kuzey bölgelerine geliyor.

Haberler 01.04.2017 - 23:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ERBL - Irakta ksmen de olsa terör örgütü DEA tehlikesinin atlatlmasyla birlikte, ülkenin orta ve güney kesiminde yaayan halk, kavurucu scaklardan kurtulmak ve da havas almak için kuzey bölgelerini tercih ediyor.

Ülkenin orta ve bat kesimlerinde büyük oranda örgütün varlna son verilmesinin ardndan Irak merkezi hükümeti ile Irak Kürt Bölgesel Yönetimine (IKBY) bal bölgeler arasndaki kara yolunda güvenliin salanm olmas, bakent Badat ve ülkenin güney bölgesindeki kavurucu scaklardan kaçan halk kuzey bölgelerine yöneltti.

Kavurucu scaklardan kurtularak serin havada bir nebze olsun nefes almak isteyen Irakllarn kaç noktas haline gelen IKBY, Badat ve çevresindeki birçok bölgenin aksine yüksek dalar ve gür akan nehirleri ile bambaka bir atmosfere sahip.

- Erbildeki Revanduz ilçesi, yüksek dalar ve elaleleriyle ilgi oda

Badat ve dier kentlerden gelen Arap turistlerin ilk tercih noktas ise yüksek dalar ve elalelerin yer ald Erbildeki Revanduz ilçesi.

ran snr yaknnda, Erbil kent merkezine 80 kilometre mesafede yer alan ilçede bulunan yüksek dalar, elaleler ve kanyon turistlerin ilgisini çekiyor. Ülkenin hiçbir yerinde görülmeyen bu kanyonlara hayranlkla bakan birçok turist, bol bol fotoraf çekmeyi ihmal etmiyor.

- Kara yolundaki güvenliin salanmas ilgiyi artrd

Revanduz kanyonunu ziyaret eden Irakllar, kuzey bölgelerini tercih etme sebeplerini anlatt.

Badattan üniversite arkadalaryla birlikte geldiklerini söyleyen Adem Settar isimli Irakl, farkl bir corafya ve atmosfere sahip Kürt bölgesini görmeyi her zaman istediklerini, kara yolu üzerindeki güvenliin tamamen salanmasyla birlikte de bu frsat kaçrmak istemediklerini ifade etti.

Badatta da ve kar göremediklerini, havann çok scak olduunu dile getiren Settar, Badat da güzel ve eskiye kyasla biraz daha güvenli. Ancak baka yerleri de görmek istiyor insan. dedi.

- Badat halk mezhep çatmalarndan çok çekti

Kürt bölgesinin terör saldrlarna maruz kalmas ve ekonomik kriz içerisinde olmasna ramen, insanlarnn yüzünün güldüünü belirten Settar, unlar söyledi:

Badat halk uzun yllar mezhep çatmalarndan çok çekti. Bu yüzden biz yorgun bir halkz. Burada ise insanlarn yüzlerinde o yorgunluu hissetmiyorum, farkl bir enerjiye sahipler.

Teyfa Ahmed isimli Irakl da ailesiyle birlikte Badattan geldiklerini söyledi. Revanduzun kanyonlarn ilk defa gördüünü dile getiren Ahmed, Erbil ve u dalar görmek insann içini ferahlatyor. diye konutu.

Ahmed ayrca, Siyaset ve terörden uzak vakit geçirmek isteyenler için buras muhteem. ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git