Irak'ta 13 televizyon ve radyo kanalına ait ofisler kapatıldı

Irak Ulusal İletişim ve Medya Komisyonu, "mesleki çalışma kurallarını ihlal ettikleri" gerekçesiyle 8 uydu kanalı ile 5 radyonun ofislerinin kapatılmasına karar verdi, 5 uydu kanalına da uyarı gönderdi.

Haberler 26.11.2019 - 10:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Komisyon Yönetim Kurulunun perembe günkü toplantsnda, aralarnda Suudi Arabistan merkezli El- Hades, Lübnan merkezli Anb ile Irak Kürt Bölgesel Yönetiminden yayn yapan NRT Televizyonu, Dicle, E-arkiyye, El-Felluce, Er-Raid ve Buras Badat televizyon kanallarnn ofislerinin 3 ay süreliine kapatlmasna karar verdi.

Komisyon ayrca, ABD merkezli El-Hurra Irak ve Sava radyolar ile yerel Radyo en-Nas, Bugün ve Nava radyolarnn ofislerinin kapatlmasn da kararlatrd.

DKTA DAVRANII

Irakta Basn Özgürlüünü Savunma Cemiyeti, komisyonun bu kararn dikta davran eklinde niteleyerek yaplanlardan büyük endie duyulduunu açklad.

Cemiyet yaynlad açklamasnda söz konusu kararlarn basn ve iletiimi garanti altna alan anayasa ve kanunlara aykr olduu vurguland.

Cemiyet Irak Parlamentosundan, Ulusal letiim ve Medya Komisyonu üyelerinin bu basn kurulularna yönelik keyfi davranla ilgili sorgulanmas çarsnda bulunuldu.

Ayrca cemiyet, bakanlar kurulundan bu kararlarn iptalini ve azlar susturan kararlar çkarlmasnn sona erdirilmesini istedi.

Ana Sayfaya Git