Irak'ta hâlâ 20 binden fazla DEAŞ'lı olduğu iddiası

Irak'ta Haşdi Şabi komutanlarından Ebu Mehdi Mühendis, ülke genelinde hâlâ 20 binden fazla terör örgütü DEAŞ mensubu bulunduğunu iddia etti.

Haberler 03.07.2018 - 10:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Irakta yerel bir televizyon kanalna konuan Mühendis, merkezi hükümetin DEAa kar zafer ilan ettii Aralk 2017den sonraki performansn eletirdi.

Terör örgütünün Iraktaki askeri varlnn devam ettiini savunan Mühendis, ülke genelinde hlen 20 ila 24 bin DEAl terörist olduunu ve bunlarn 6 bininin sahada aktif ekilde hareket ettiini öne sürdü.

Hadi abi Komutan Mühendis, ülkede faal olan teröristlerin, insan kaçrma ve öldürme gibi eylemler gerçekletirdiklerini kaydetti.

20 binden fazla DEAl olduu iddias

Mühendisin açklamasnn, Irakta Sadr hareketi lideri Mukteda es-Sadrn, geçen perembe günü, kendisine bal ve Hadi abi bünyesindeki Seraya es-Selamda (Bar Tugaylar) görev yapan birliklerinin çounu feshetme kararndan sonra gelmesi dikkati çekti.

Terör örgütü DEA, Haziran 2014te Irakn üçte birine tekabül eden Musul, Enbar ve Salahaddin vilayetleriyle Diyala ve Kerkükün bir ksmn ele geçirmiti.

Irak Babakan Haydar el-badi, uluslararas koalisyon güçlerinin destek verdii operasyonlar sonucu 18 Aralk 2017de DEAn ülkedeki varlnn ortadan kaldrldn duyurmutu.

Ana Sayfaya Git