Irak'ta hayat durma noktasında

Hükümet karşıtı gösterilerin sürdüğü ülkenin güneyindeki Basra, Zikar, Musenna, Meysan, Semava ve Necef ile ortasındaki Babil ve Kerbela'da, ana yol ve köprülerin eylemcilerce kapatılması nedeniyle hayat durma noktasına geldi.

Haberler 27.11.2019 - 10:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Irakta hükümet kart gösteriler devam ederken, ana yol ve köprülerin eylemcilerce kapatld orta ve güney kentlerinde hayat durma noktasna geldi.

Ülkenin güneyindeki petrol zengini Basrada göstericiler kent merkezi ve limanlara çkan yollar ile baz köprüleri trafie kapatt.

Basradaki Um Kasr ve Hor Zubeyr limanlaryla çimento fabrikas ve elektrik üretim santraline giden yollar lastik yakarak kapatan göstericiler, kentte genel grev çarlar yapyor.

- Babakann memleketi Zikarda resmi tatil ilan edildi

Babakan Adil Abdulmehdinin memleketi olan güneydeki Zikarda da benzer bir durum söz konusu.

Zikarda göstericiler kent merkezi Nasriyede bulunan Hadarat, Nasr ve Zeytun köprülerini araç trafiine kapatt.

Bunun üzerine Zikar Valisi Adil Duheyli salk ve güvenlik birimine bal olanlar dnda tüm devlet kurumlarnda resmi tatil ilan etti.

- Orta ve güneydeki baz kentlerde genel grev balatld

Semava ve Necef vilayetlerinde de protestolarn sürdüren göstericiler, kent merkezlerindeki baz yol ve köprüleri kapatt. Söz konusu noktalarda trafik ak tamamen durdurdu.

Ülkenin orta kesimindeki Babil ve Kerbela ile güneydeki Musenna ve Meysanda da göstericiler kent merkezlerinde çadrlar kurarak genel grev balatt.

Iraktaki gösterileri organize eden taraflar daha önce de ülkede genel greve gidilmesi çarlar yapmt.

- Iraktaki gösteriler

Irakta isizlik, yolsuzluk ve kamu hizmeti yetersizliini protesto etmek amacyla 1 Ekimde balayan gösterilerde u ana kadar 300ün üzerinde kii hayatn kaybetti, 15 binden fazla kii yaraland.

Badat bata olmak üzere orta ve güneydeki kentlerde devam eden gösteriler srasnda zaman zaman rann ülkedeki nüfuzuna yönelik tepkiler de dile getiriliyor.

Hükümetin açklad reform paketleriyle ikna olmayan göstericiler, Babakan Abdulmehdi ile yolsuzlukla suçladklar hükümetin istifasn istiyor.

Ana Sayfaya Git