İstanbul'daki İİT Zirvesi Arap basınında

Olağanüstü zirvede, Doğu Küdüs'ün Filistin Devleti'nin başkenti ilan edilmesi Arap basınında geniş yer aldı

Haberler 15.12.2017 - 08:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyenin ev sahipliinde düzenlenen slam birlii Tekilat (T) Olaanüstü Zirvesi ve Dou Kudüsün Filistin Devletinin bakenti olarak ilan edildii stanbul Deklarasyonu Arap basnnda geni yer buldu.

Zirvede alnan Dou Kudüsün Filistinin bakenti olarak tannmas kararn manetlere tayan Arap basn, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann, srail bir igal devletidir. srail ayn zamanda terör devletidir, Bu ehirle ilgili böyle bir kararn açklanmasnn hiçbir hükmü olamaz. sözlerini de ön plana çkard.

Türkiyenin büyük slam kardei olarak nitelendirildii ve ABD Bakan Donald Trumpa güçlü bir yant verildiine dikkat çekilen haberlerde, Erdoann çarsyla düzenlenen olaanüstü zirvenin, Tye yeniden can verdii kaydedildi.

Suudi Arabistann arkulevsat gazetesi, zirveyle ilgili haberinde T zirvesi, Dou Kudüsü Filistin devletinin bakenti olarak tanmaya çaryor baln kullanrken, El-Hayat gazetesi, stanbul zirvesi, Kudüsü Filistin devletinin bakenti ilan ediyor. ifadelerine yer verdi.

Londra merkezli El-Kuds el-Arabi gazetesi, slam ülkeleri liderleri, stanbulda Dou Kudüsü Filistinin bakenti olarak tanyor baln kulland haberinde, ABD Bakan Trumpn kararnn slam ülkeleri tarafndan sorumsuzca ve hükümsüz olarak nitelendirildiinin altn çizdi.

- Trumpn karar hükümsüzdür

Cezayirin E-uruk gazetesi de T Olaanüstü Zirvesinde kabul edilen stanbul Deklarasyonunu Trumpn karar hükümsüzdür manetiyle okurlarna duyurdu.

Ürdünde yayn yapan El-Gad gazetesi ise Cumhurbakan Erdoann, srail bir igal devletidir. srail ayn zamanda terör devletidir. ifadelerine yer verirken, T sonuç bildirgesinde Trumpn Kudüs kararn hükümsüz ilan ettiini vurguland.

- Dou Kudüs Filistinin bakentidir

Ürdünde Es-Sebil, Kuveytte El-Kabs, Msrda El-Ahram ve El-Msri, Birleik Arap Emirliklerinde (BAE) El-Halic gazeteleri de zirve ile ilgili haberlerinde, Dou Kudüs Filistinin bakentidir manetini kulland.

Lübnanda yayn yapan El-Mustakbel ise zirveden çkan karar, Erdoan, Kudüsün Filistin devletinin bakenti olarak uluslararas arenada tannmasn istiyor. balyla okuyucusuna duyurdu.

- Erdoandan dünyaya: Kudüsü Filistinin bakenti olarak tanyn

Zirveye ve stanbul Deklarasyonuna geni yer veren Katar merkezli gazetelerden E-ark ise haberinde, slam zirvesi; Dou Kudüs Filistinin bakenti, stanbul zirvesi Tye yeniden can verdi, Erdoandan dünyaya: Kudüsü Filistinin bakenti olarak tanyn, Kudüs, slam birliini yeniden salad balklarna yer verdi.

Bahreyn merkezli El-Eyyam, T: Trumpn Kudüs karar, terörü besliyor baln ön plana tarken, Kuveytte yaymlanan Er-Ray gazetesi ise slam dünyasnn Trumpa güçlü bir yant verdiini ve Dou Kudüsü srailin bakenti olarak tandn yazd.

Katarn El-Arab gazetesi de okurlarnn karsna Türkiyeyi büyük slam kardei olarak nitelendirdii manetiyle çkt.

Kuveyt ve Katardan baz gazeteler ise Suudi Arabistan bata olmak üzere Körfez ülkelerinin kritik bir dönemde yaplan zirveye düük temsil düzeyinde katlm gerçekletirmesini eletirdi.

Ana Sayfaya Git