Juncker: AB'nin geleceği Brexit değildir

Sancılı geçen boşanma sürecini değerlendiren AB Komisyonu Başkanı, "Brexit gelişimimizi engelleyemez ve engelleyemeyecektir" dedi. AB Konseyi Başkanı Tusk ise, İngiltere'den gelecekte nasıl bir adım atılacağına dair net bir mesaj beklediklerini söyledi.

Haberler 17.04.2019 - 10:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Avrupa Birlii (AB) Komisyonu Bakan Jean-Claude Juncker, ABnin gelecei Brexit deildir. Brexit geliimimizi engelleyemez ve engelleyemeyecektir. dedi.

Strazburgda düzenlenen Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurulunda konuan Juncker, ngilterenin AB üyesi olmaya devam ettii müddetçe yapc ve sorumlu davranmas gerektiine dikkati çekerek, 27 üye ülkenin ngiltere olmadan birlik için önemli konular ele alma hakk olduuna dikkati çekti.

ABnin gelecei Brexit deildir. Brexit geliimimizi engelleyemez ve engelleyemeyecektir. diyen Juncker, ABnin bütçe, uluslararas ticaret ve AP seçimleri gibi önemli konulara odaklanmas gerektiini ifade etti.

Juncker, Birliimizin geleceini ticaret anlamalar, uluslararas ortaklarla ilikiler belirleyecek. diye konutu.

AB net bir mesaj bekliyor

AB Konseyi Bakan Donald Tusk ise Notre Dame Katedralinde çkan yangna deinerek, derin üzüntüsünü dile getirdi. Fransann Notre Dame tekrar ina edecei konusunda inancnn tam olduunu ifade eden Tusk, AB üyelerinin bu konuda Fransaya destek vermesi için çarda bulunarak, Notre Damedaki yangn aramzdaki balarn sadece anlamalardan olumadn tekrar bize hatrlatt. diye konutu.

AB ülkelerinin geçen hafta düzenlenen zirvede ngiltereye 31 Ekime kadar esnek bir erteleme seçenei sunduunu anmsatan Tusk, bu sürenin ngiltereye mevcut duruma çözüm bulmak için yeterli zaman ve siyasi alan salayacan savundu.

Tusk, AB Konseyi, ngiltereden gelecekte nasl bir adm atlacana dair net bir mesaj bekliyor. vurgusunu yapt.

ngilterenin bu süre zarfnda ayrlk anlamasn onaylayabileceine ya da Brexit kararn tekrar gözden geçirebileceine iaret eden Tusk, ayn zamanda ABye de ticaret ve AP seçimleri gibi önemli konulara odaklanma frsat tanyacan kaydetti.

Tusk, dier yandan ertelemenin anlamasz ayrlk senaryosunu 6 ay daha geciktirerek iletmelere az da olsa istikrarl bir dönem saladn ifade etti.

Herkes Brexitten bkt

Tusk, Kendim dahil ABde ve ngilterede herkesin Brexitten bktn biliyorum ve bunu anlayla karlyorum. diyerek, bunun Brexit konusuna açk fikirlilikle yaklalmas gerektii gerçeini deitirmediini söyledi.

Geçen hafta düzenlenen zirvede bir liderin kendisini hayalperest olmamas gerektii konusunda uyardn kaydeden Tusk, Tarihimizde bu zor dönemde hayallere ve hayalperestlere ihtiyacmz var. Kadercilie boyun eemeyiz. Daha iyi ve birlik içinde bir Avrupann hayalini her zaman kurmaya devam edeceim. diye konutu.

Ana Sayfaya Git