Kıbrıs açıklarında facia!

KKTC Yeni Erenköy sahiline 16 mil uzaklıkta bir mülteci gemisi battı. İlk belirlemelere göre 19 mültecinin cansız bedenine ulaşıldı, 30'a yakın kişi ise aranıyor.

Haberler 19.07.2018 - 10:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

KKTCnin Karpaz Yarmadasndaki Yeni Erenköy sahil kasabas açklarnda yaklak 150 Suriyeli mülteciyi tayan tekne bu sabaha kar batt, Türkiye ve KKTCden ekiplerin yardmna kotuu tekneden u ana kadar 103 kii kurtarld, 19 mültecinin cesedine ulald, 30 kadar mülteci ise, denizde aranyor.

Mülteci teknesi Türkiye ile KKTCnin tam ortas saylabilecek bir noktada batt. Türkiye ve KKTC sahil güvenlik gemilerinin kurtarma çalmalarna bir helikopter de katld. Denizden kurtarlan mülteciler, bölgeden geçen ticari gemilere alnrken, batan teknede kaç mültecinin bulunduu kesin olarak bilinmiyor.

KURTULANLAR TAUCUNA

Mültecilerden ar yaral kurtarlan biri KKTCye getirilirken, sa olarak kurtarlan mülteciler Taucu limanna sevkedildi.

KKTC Ulatrma Bakan Tolga Atakan, kurtarma ve arama çalmalarnn devam ettiini ve geminin KKTCnin Karpaz Yarmadasndaki Yeni Erenköy sahil kasabasndan 16-17 deniz mili mesafede battn belirtti.

lk gelen bilgiler geminin motor kabininin su almas nedeniyle batt yönünde. Uzmanlar denizin dalgasz ve rüzgarn da normal olduuna dikkat çekerek, mülteci gemisinin bilinçli bir ekilde batrlma ihtimaline de dikkat çekiyor.

Ana Sayfaya Git