Kara devriyesi yapıldı

Türk Silahlı Kuvvetleri ve ABD Silahlı Kuvvetleri unsurlarının, Suriye'de Fırat'ın doğusunda güvenli bölge birinci safha uygulamaları kapsamında gerçekleştirdikleri ikinci ortak kara devriyesi sona erdi.

Haberler 25.09.2019 - 09:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk Silahl Kuvvetleri (TSK) ve ABD Silahl Kuvvetleri unsurlarnn, Suriyede Fratn dousunda güvenli bölge tesisi birinci safha uygulamalar kapsamnda gerçekletirdikleri ikinci ortak kara devriyesi tamamland.

TSK ve ABD konvoyunun Suriyede güvenli bölgeyi tesise yönelik gerçekletirdikleri ikinci ortak devriye, organizasyon ve harekat olmak üzere iki aamadan olutu. anlurfann Akçakale ilçesinin güneyinde hazrlanan Türk bayrakl 4 zrhl araçtan oluan TSK konvoyu, ortak kara devriyesine katlmak için snr geçerek, Suriye tarafnda bekleyen ABD askeri konvoyuyla bulutu.

Kara devriyesi tamamland

Snrn sfr noktasnda bir araya gelen TSK ve ABD konvoyu komutanlar, burada bir süre yaplacak devriye plann görütü. Askeri konvoy, daha sonra yaklak 15 kilometre doudaki Süluk ilçesine doru yöneldi. Bu yönde bir süre gözlemde bulunan ortak konvoy devriyesi, yaklak 3,5 saat sürdü.

TSK konvoyu, devriyenin tamamlanmasnn ardndan snr hattna döndü.

TSK ve ABD unsurlar, daha önce bir kez ortak kara devriyesi, 6 defa da ortak helikopter uçuu gerçekletirmiti. Fratn dousunda, 8 Eylülde gerçekletirilen ilk ortak kara devriyesi yaklak 3 saat sürmütü.

Ana Sayfaya Git