Katar Emiri Türkiye’ye geldi, ABD uşakları kudurdu!

Katar Emiri Türkiye'ye geldi, düşmanlar çatladı. BAE'li Profesör, Katar’ın Türkiye’nin ortaklığını Amerikan ortaklığına tercih ettiğini söyledi.

Haberler 17.08.2018 - 09:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Katar Emiri Türkiyeye geldi, ABD uaklar kudurdu! Türkiyenin ortakln Amerikann ortaklna tercih etti!

Katar Emiri eyh Temim bin Hamad l-i Snnin dün Türkiyeye yapm olduu ziyaretin yanklar sürerken Türkiye dümanlar da ziyarete sert tepki gösteriyor. Katar Emiri l-i Snnin dün Ankarada yapm olduu ziyarette ald 15 milyar dolarlk dorudan yatrm kararn deerlendiren Birleik Arap Emirlikleri (BAE) vatanda Prof. Dr. Abdulkhaleq Abdulla (Abdülhalik Abdullah), Katarn Türkiyenin ortakln Amerikan ortaklna tercih ettiini söyledi.

BAEli profesör unlar yazd:

Katar Emiri, Ankaradan ülkesinin Türkiyeye 15 milyar dolar dorudan yatrm karar aldn duyuruyor. Katarn Amerikaya mesaj basit ve açk: Türkiyenin ortakl Amerikann ortaklndan daha önemli. Kendini Erdoan için tehlikeye atyor ama Trump için atmyor. Katar, Erdoana yöneldi ve Trumpnn cevabn bekliyor.

BAE, KATAR VE TÜRKYEYE DÜMAN!

Ortadou bölgesinde darbelere destek veren BAE, Türkiye ve Katar kart politikalaryla biliniyor. Msrda 2013 ylndaki Sisi darbesinin en büyük destekçisi konumundaki BAE, Türkiyede de 15 Temmuz darbesine finansal destek vermi, ayrca Katarn kuatma altna alnmasnda da büyük pay sahibi olmutu.

Ana Sayfaya Git