Kudüs ve Batı Şeria şehitlerini uğurladı

Kudüs ve Ramallah’ta çıkan olaylara İsrail askerlerinin gerçek mermilerle müdahale etmesi sonucu şehit olan 2 Filistinli için binlerce kişinin katıldığı cenaze törenleri düzenlendi

Haberler 17.12.2017 - 10:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

srail askerlerinin, igal altndaki Dou Kudüsün kuzeyindeki Anata beldesi ile Bat eriann Ramallah kentlerinde ABDnin Kudüs kararn protesto eden göstericilere yapt müdahale srasnda ehit olan 2 Filistinli için geni katlml cenaze törenleri düzenlendi.

srail askerlerinin dün ABDnin Kudüsü srailin bakenti olarak tanyan kararn protesto etmek için Ramallahta düzenlenen gösterilerde bçakl saldr giriiminde bulunduu iddiasyla ehit edilen Muhammed Akl için memleketi El-Halilde cenaze töreni düzenlendi.

gal altndaki Bat eriann El-Halil kentinde bulunan Ehli Hastanesinden alnan Akln cenazesi, ailesinin son bir kez görmesi için El-Halilin Beyt Evla beldesine getirildi. Binlerce kiinin tekbir ve sloganlarla katld cenaze töreni Beyt Evladaki kabristanda tamamlanan defin ileminin ardndan sona erdi.

EHTN NAAI KELME- TEVHD VE FLSTN BAYRAKLARIYLA KARILANDI

Öte yandan igal altndaki Dou Kudüsün Anata beldesinde ABDnin söz konusu kararn protesto eden göstericilere gerçek mermi ile müdahale eden srail askerlerince ehit edilen Basil brahimin cenazesi ise bugün Anata beldesindeki Ulu Camiden kaldrld.

gal altndaki Bat eriann Ramallah kentindeki Ramallah Tp Merkezinden askeri konvoy eliinde cenazesi alnan brahim, Anata beldesi giriinde tekbir ve silahlarla havaya ate açlmasyla karland. Kelime-i Tevhid ve Filistin bayraklarnn tand cenaze töreninde brahimin naa Anata Ulu Camide klnan cenaze namaznn ardndan defin ilemleri için Anata kabristanna götürüldü. Binlerce kiinin katld cenaze töreninde ABD ve srail aleyhine sloganlar atld.

srail askerlerinin, ABDnin Kudüs kararn protesto etmek için Gazze snrnda düzenlenen gösterilere müdahalesinde de 2 Filistinlinin ehit olduu açklanmt.

OLAYLARDA U ANA KADAR 8 FLSTNL EHT OLDU

srailin, ABDnin Kudüsü srailin bakenti olarak tanma kararnn ardndan Gazze, Kudüs ve igal altndaki Bat eriann çeitli bölgelerinde düzenlenen gösterilere müdahalesi ile geçen hafta Gazze eridine düzenledii hava saldrlarndan imdiye kadar 8 Filistinli ehit oldu.

ABD Bakan Donald Trumpn söz konusu kararnn ardndan balayan olaylarda çok sayda Filistinli gerçek ve plastik mermiyle yaralanrken, yüzlercesi de atlan gaz bombalarndan etkilendi.

Ana Sayfaya Git