Kuzey Kore füzelerini taşıyor!

ABD ve Güney Kore istihbaratları, başkent Pyongyang yakınındaki roket tesisinde olağandışı bir hareketlilik tespit etti. Kuzey Kore lideri Kim ise, çiftlik denetlerken gülücükler saçtı.

Haberler 01.10.2017 - 08:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Pe pee yapt füze testleriyle dünyay dehete düüren Kuzey Kore, bu kez gelitirdii yeni füzeleri tarken yakaland. Güney Kore medyas, çok sayda füzenin son dönemde bakent Pyongyang yaknlarndaki roket tesisinden tandn bildiriyor. Pyonyangn kuzeyindeki Sanum-dongdaki yerin tam ismi, Kuzey Kore Füze Aratrma ve Gelitirme Tesisi.

Haberde ad açklanmayan kaynak, nakliyenin ABD ve Güney Kore istihbaratlar tarafndan saptandn söyledi.

Füzelerin tand haberi, Kuzey Korenin yeni bir denemeye giriecei yönündeki spekülasyonlardan hemen sonra geldi.

Söz konusu füzelerin ktalararas balistik füze Hwasong-14 ile orta menzilli Hwasong-12 olduu tahmin ediliyor. Füzelerin nereye götürdüldüü bilinmiyor.

Kuzey Korenin Komünist Partinin kurulu yldönümü olan 10 Ekimde bir füze denemesi yapmasndan endie ediliyor.

TARLA VE SERALAR

Her eyi denetlemesiyle ünlü Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, son olarak bir devlet çiftliini gezdi. Tarla ve seralar denetleyen Kimin neesi fotoraflara yansd.

Nisan ayndan bu yana ABD ve Kuzey Kore birçok kez nükleer savan eiine geldi, taraflar birbirlerini yok etmekle tehdit etti.

Hafta içinde Kore Yarmadas üstünde ünlü bombardman uça B-1Byi uçuran ABD, Cuma günü Güney Kore ile ilk kez ksa menzilli hava savunma tatbikatna da katld.

Kuzey Korenin Birlemi Milletler temsilcisi, hafta banda ABDnin kendilerine sava ilan ettiini söyleyince gerilim zirve noktasna trmanm oldu. Pyongyang, Kore semalarnda uçan ABD sava uçaklarn düürebilecei uyarsn yapyor.

Kim Jong-un ve ABD lideri Donald Trump ise, birbirlerine hakaret etmekle megul.

lk ktalararas balistik füzesini Temmuz aynda frlatan Kuzey Korenin 15 Temmuzda ateledii yeni füzesi, Japonyann üstünden geçerek 3 bin 700 kilometrelik mesafe katetmiti. Eylül ay bandaki hidrojen bombas testi ise, bölgede 6.3 büyüklüünde depreme yol açmt.

Ana Sayfaya Git