Lavrov: Ne biz ne de Suriye yaptı

Uçak krizinin ardından ilk kez Türkiye'yi ziyaret eden Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, geçen hafta El Bâb yakınlarında Türk askerlerini hedef alan saldırıya ilişkin "Saldırıyı ne Rusya ne de Suriye rejimi yapmıştır" dedi.

Haberler 02.12.2016 - 09:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ki Dileri Bakan Alanyada bir araya geldi, görümelerinin ardndan basn toplants düzenledi. Basn toplantsnda 24 Kasmda El Bb yaknlarnda Türk askerini hedef alan saldrya ilikin bir soruyu yantlayan Lavrov, 24 Kasmda Türk askerlerinin hayatn kaybettii saldry ne Rusya ne de Suriye rejimi yapmtr. Biz u anda terörizmle mücadele ediyoruz. Buna konsantre olduk dedi.

Basn toplantsnda yaplan tercümede Lavrovun sözü yanl çevrilmi ve Rusya olarak hiç ilgimiz yok, Suriye tarafndan yaplan bir saldr. dedii duyurulmutu. Daha sonra Türk ve Rus taraflar tercümenin yanl yapldn duyurdu.

Lavrov, basn toplantsnda saldrya ilikin olarak Türkiye ile ortak görüte olduklarn söyledi.

çavuolu ise, Frat Kalkan Harekatna ilikin olarak Suriyenin toprak bütünlüünde Rusyayla ortak anlaymz var. Siyasi çözüm çabasnn ksa sürede sonuçlanacan umut ediyoruz dedi.

Vize serbestisi

Basn toplantsnda geçtiimiz yl yaanan uçak krizinin ardndan kaldrlan vize serbestisinin yeniden balamasna ilikin görümeler de gündeme geldi. Dileri Bakan çavuolu Vizelerin tamamen kaldrlmasn arzu ediyoruz. Rusya vatandalarnnn pasaporta gerek duymadan kimlikle gelmelerini istiyoruz derken, Lavrov Vize kaldrlmadan önce güvenlikle ilgili konular çözmek lazm. Terörle ilgili kiilerin hareketini kstlama çalmalar yaplacak ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git