Libya'daki düzensiz göçmenler için acil tahliye çağrısı

Sınır Tanımayan Doktorlar, Libya'da düzensiz göçmenlerin barındığı merkeze General Hafter'e bağlı güçlerce düzenlenen saldırının ardından ülkedeki tüm düzensiz göçmen ve mültecilerin Libya dışına tahliyesi çağrısında bulundu.

Haberler 04.07.2019 - 09:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Snr Tanmayan Doktorlar (MSF), Libyann bakenti Trablusa yakn Tacura bölgesindeki düzensiz göçmenlerin barnd merkeze General Halife Haftere bal güçlerce düzenlenen saldrya ilikin yazl açklama yapld.

Hafter güçleri düzensiz göçmenleri hedef ald

MSF Libya Salk Koordinatörü Prince Alfani imzasyla yaymlanan açklamada, Dün gece Tacuradaki gözalt merkezine düzenlenen hava saldrlarnda düzinelerce göçmen ve mültecinin öldürdüü bildirildi. Bu kolayca önlenebilecek korkunç bir trajedidir. ifadesi kullanld.

Açklamada, düzensiz göçmenlerin bulunduu bir barnma merkezinde 600den fazla savunmasz erkek, kadn ve çocuun bulunduu, MSF ekibinin dün merkezi ziyaret ettii ve hücrelerinde vurulan 126 kiiyi gördüü bilgisi paylald.

Hayatta kalanlarn korku içinde olduu belirtilen açklamada, düzensiz göçmenlerin ilk kez hedef alnmad ve nisandan bu yana gözalt merkezlerine pek çok hava saldrs yapld anmsatld.

Açklamada, unlar kaydedildi:

imdi ihtiyaç duyulan ey, içi bo knamalar deil gözalt merkezlerindeki tüm göçmen ve mültecilerin acilen ve hemen Libya dna tahliye edilmesidir. Eylemsizlik ve rehavet, gereksiz yere savunmasz haldeki mülteci ve göçmenlerin hayatna mal oldu.

Libyada General Halife Haftere bal güçlere ait uçaklarn bakent Trablusun dousunda, düzensiz göçmenlerin bulunduu bir barnma merkezine yönelik saldrsnda ilk belirlemelere göre 30dan fazla kiinin yaamn yitirdii bildirilmiti.

Ana Sayfaya Git