Mısır saldırısında korkunç detay

Mısır'da Ravda Camisi'ni hedef alan terör saldırısında ölü sayısı 305'e yükseldi. Mısırlı yetkililer saldırıyı ciplerle gelen ve DEAŞ bayrağı taşıyan 25-30 kişilik bir grubun yaptığını açıkladı. Mısırda üç gün yas ilan edildi.

Haberler 26.11.2017 - 00:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Msrda savclk, Kuzey Sinai bölgesinde, Ari kentinde dün bir camiye düzenlenen bombal ve silahl saldrda ölenler, 27si çocuk 305 kiiye yükseldiini açklad.

Cuma namaz srasnda Ari kentine bal Abed kasabasndaki camiye bombal saldr düzenlenmiti. Savcln verdii bilgiye göre 4x4 ciplerin içindeki yaklak 25-30 kiilik maskeli bir grup camiye ate açt. DEA bayra da tayan saldrganlarn açt ate sonucu çok sayda kii yaraland, yarallar çevredeki hastaneler kaldrld. Salk Bakanl sözcüsü Halid Mücahid, saldrda teröristlerin bomba attn ve yarallarn hastaneye kaldrldn söyledi.

SALDIRININ ARDINDAN MISIR ORDUSUNDAN AçIKLAMA GELD

Ordu Sözcüsü Albay Tamir er-Rufai, yapt yazl açklamada hava kuvvetlerinin teröristleri takip ettiini, Ariin El-Hades bölgesinde yerlerini tespit ettikten sonra saldrganlarn içinde bulunduu baz araçlar imha ettiini belirtti.

Rufai, hava saldrsnda araçlardaki teröristlerin etkisiz hale getirildiini ifade ederken, sayya ilikin bilgi vermedi. Ordu Sözcüsü ayrca bölgede yaplan arama ve tarama faaliyetlerinde silah ve cephanelik bulunan baz terör hücrelerinin de hedef alndn kaydetti.

TÜRKYEDEN MISIR MESAJI

Babakan Yldrm konuyla ilgili Msrdaki hain terör saldrsn iddetle knyorum. Cuma namaznda insanlarn üzerine bombalar, mermileri yadrmak ne insanla ne slamiyete sar. ifadelerini kulland.

Babakan Yardmcs Bekir Bozda ise Türkiye bu olay vesilesiyle Msr halknn ve Msr devletinin yanndadr. Bugüne kadar olduu gibi bundan sonra da terörle mücadelede her türlü ibirliine amasz ve amansz hazrdr. dedi.

Üç GÜNLÜK YAS LAN EDLD

HAVA SALDIRISI DÜZENLEND

Msrda dün bir camiye gerçekletirilen, en az 235 kiinin yaamn yitirdii saldr sonrasnda, Msr Ordusu, teröristlerin bulunuduunu belirledii bölgelere bir hava saldrs düzenledi.

Ülkenin yakn tarihinin en kanl saldrsndan sonra, Msr Cumhurbakan Abdülfettah es-Sisi, hayatn kaybedenlerin yaknlarna basal diledikten sonra, ülkenin yaanan olaya yantnn kaba kuvvetle olacan söyledi ve ekledi:

Bu olay sadece irademizi ve birliimizi kuvvetlendirecek. Polis ve ordumuz, ehitlerimizin intikamn alarak, bar ve güveni tekrar salayacak. Bu teröristlerin amac irademizi krmak ve bizi terörle mücadeleden uzaklatrmak.

Msr Ordusunun hava saldrs, camiye gerçekletirilen saldrdan birkaç sonra balad ve dalarda yer alan teröristlerin olduu belirlenen noktalar hedef alnd.

Ana Sayfaya Git