Macron: Trablus'a saldırı kabul edilemez

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Libya'da Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz es-Serrac'la yaptığı telefon görüşmesinde, "Trablus'a saldırının kabul edilemez olduğunu" vurguladı.

Haberler 10.04.2019 - 10:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakanlk Konseyinden yaplan yazl açklamaya göre, Serrac ile Macron telefon görümesinde, Libyada güvenlik alannda yaanan son gelimeler ve yansmalarn ele ald.

Macron, sivillerin hayatnn tehlikeye atlmasnn kabul edilemez olduunu ve saldrnn durdurulmas gerektiini vurgulad.

Serrac ise General Halife Hafterin Libyallarn, Birlemi Milletlerin (BM) barçl yol haritas çerçevesinde ulusal bir konferans yaplmasn istedii zamanda bakent Trablusa yönelik operasyonundan duyduu memnuniyetsizlii dile getirdi.

SALDIRI KABUL EDLEMEZ

Hafterin bu hamlesinin, kiisel çatmalar ve yönetim arzusu dnda hiçbir hedef olmakszn ülkeyi yeniden sava ve kan döngüsüne çevireceini aktaran Serrac, Hafterin önünde ivedilikle askeri operasyonlar durdurma ve geldii yere çekilme olarak iki seçenek olduunu kaydetti.

Libyada Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) birlikleri, bakent Trablusu ele geçirmek için perembe günü saldr balatan darbeci General Halife Haftere bal güçlere kar operasyon balatmt.

UMHye bal Salk Bakanl tarafndan Facebook hesab üzerinden yaplan açklamada, Trablusta darbeci Haftere bal güçler ile uluslararas toplum tarafndan tannan UMHye bal birlikler arasndaki çatmalarda 21 kiinin öldüü, 27 kiinin yaraland kaydedilmiti.

Meruiyet krizinin 2011 ylndan bu yana yaand Libyada, uluslararas tannrla sahip Ulusal Mutabakat Hükümeti birlikleri ile Halife Haftere bal Libya Ulusal Ordusu arasnda çatmalar sürüyor.

Ana Sayfaya Git