NASA'dan ürküten uyarı: Dünya donacak

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), yeni iklim araştırması raporunu yayınladı. Rapora göre, 18'inci yüzyılda görülen 'Mini Buzul Çağı' tekrar yaşanabilir...

Haberler 08.10.2018 - 01:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

NASAnn yaynlad yeni iklim aratrmas raporuna göre, yaz rekor scaklklarla kapayan Dünya, tarihi bir souk yaayacak. Hatta bu souklar, içinde olduumuz Uzay çann Buzul ça olarak anlmasna yol açacak kadar etkili olabilecek.

Uzmanlar, Günein en d katmannda oluan Güne lekelerini ve Dünyann en üst atmosfer tabakas Termosferi inceledi. Termosferin souyup darald, Güne lekelerinin kaydedilmi en düük hareketlilikte olduu belirlendi.

UZAY çAININ REKOR SOUKLARI GELYOR

Bu, u anlama geliyor: 11 yllk dönemler halinde azalp çoalan bu lekeler, iklim koullarnda belirleyici rol oynuyor. Lekelerin az gözlenmesi veya hiç gözlenmemesi, Dünyann scaklk seviyesini etkiliyor.

Termosfer Güneteki leke hareketlilii yüksek olduunda snyor, az olduunda souyor. Uzmanlar, Günete benzer bir uyku evresine 18inci yüzylda rastlandn ve o dönemin tarihe Mini Buzul ça olarak geçtiini hatrlatarak Süreç böyle devam ederse, birkaç ay içinde Uzay çann rekor souklarna hazrlkl olmalyz dedi.

Ana Sayfaya Git