NATO Tatbikatından Askerlerimizi Çektik!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Türkiye'nin 41 askerini çektiği NATO'nun Norveç'te düzenlediği Trident Javelin Tatbikatı'nın, "Büyük çaplı müşterek harekatı yapabilecek bir karargahın yüksek yoğunluklu bir harp ortamında denenmesi" amacını taşıdığı belirtildi.

Haberler 18.11.2017 - 09:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Erdoann, Atatürkün resmi ve kendisinin isminin yer ald bir tablonun Düman tablosu olarak gösterilmesi nedeniyle Türkiyenin askerlerini çektiini açklad Norveçteki NATO tatbikatnn, 8 Kasmda balayan Trident Javelin Tatbikat olduu örenildi.

Alnan bilgiye göre, NATO tarafndan planlanan Norveçteki tatbikata Genelkurmay Bakanlndan 4, Kara Kuvvetleri Komutanlndan 10, Deniz Kuvvetleri Komutanlndan 3, Hava Kuvvetleri Komutanlndan 20, Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlndan 4 olmak üzere Türkiyeden 41 askeri personel katld.

Kara arlkl büyük çapl müterek harekat yapabilecek bir karargahn yüksek younluklu bir harp ortamnda denenmesini amaçlayan tatbikat, olas bir sava hazrlnn provas olarak da nitelendiriliyor.

Bugün sona ermesi öngörülen tatbikata Türkiyeden katlan tüm personel, dün itibaryla geri çarld.

BÖYLE MÜTTEFKLK OLMAZ

Cumhurbakan ve AK Parti Genel Bakan Erdoan, parti genel merkezindeki AK Parti Geniletilmi l Bakanlar Toplantsnda yapt konumada Norveçteki bir tatbikatta düman tablosu olarak hazrlanan bir tabloda Atatürkün resmi ve kendisinin isminin yer aldn belirterek, Bu haber gelince Genelkurmay Bakanmz ve ABden Sorumlu Bakanmz, onlar da Kanada yolundayd, bizi aradlar. Böyle böyle bir durum var. Bu tatbikat da NATO tatbikat. 40 tane askerimiz var, biz imdi bu askerimizi çekme karar verdik, çekiyoruz. dediler. Dedik ki Tabii, hiç durmayn hemen. Velev ki o hedefler kaldrlsa dahi 40 askerimizi süratle oradan çekin. Böyle bir ittifak, böyle bir müttefiklik olamaz. ifadelerini kullanmt.

Ana Sayfaya Git