"Ne siyonist düşmanla tarihi uzlaşıya evet deriz, ne de onu tanımaya"

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Filistinli ulusal ve İslami grupları, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik uygulamalarına karşı strateji belirlemek için Mısır veya Lübnan'da toplanmaya çağırdı.

Haberler 22.07.2017 - 10:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Heniyye, Gazze kentindeki Ömer Camiinde okuduu hutbede, söz konusu toplantnn Mescid-i Aksay igal etmeyi amaçlayan siyonist planlara kar siyaset ve strateji belirlemeyi hedeflediini söyledi.

Arap ve Müslüman ülkelerini Mescid-i Aksa ve Kudüs kentine kar sorumluluklarn ve görevlerini yerine getirmeye çaran Heniyye, Murabtlarn (gönüllü muhafzlar) Mescid-i Aksann önünde sürdürdüü mücadele, srailin Aksay bölmeyi amaçlayan uygulamalarn krmay hedefliyor. dedi.

srailin Mescid-i Aksadaki planlarn uygulamasna Hamasn izin vermeyeceini vurgulayan Heniyye, srailin Mescid-i Aksadaki tüm uygulamalarn, siyonist plan ve politikalarn reddediyoruz. Halk tüm bu planlarn baarsz olacan söylemek için sokaklara dökülmütür. Planlarnz uygulamaya koyamayacaksnz. ifadelerini kulland.

sraille tarihi uzla projelerini de kabul etmediklerini kaydeden Heniyye, Yeniden vurguluyoruz. Ne siyonist dümanla tarihi uzlaya evet deriz, ne de onu tanmaya. diye konutu.

srail polisi, 14 Temmuz Cuma günü Mescid-i Aksada silahl saldrda bulunduunu iddia ettii 3 Filistinliyi öldürmü, olayda yaralanan 2 srail polisinin ise kaldrldklar hastanede öldüünü açklamt.

Olayn ardndan Mescid-i Aksay ibadete kapatan srail güçleri, Harem-i erifin iki kapsn pazar günü açm, ancak kaplara metal arama dedektörleri yerletirmiti.

srail, Mescid-i Aksann kaplarna kurduu metal detektörler vastasyla Aksa Vakf tarafndan kontrol edilen Harem-i erifte egemenlik salamak istiyor. Filistin halk, metal detektörlerin güvenlik gerekçesiyle deil, Aksa üzerinde hakimiyet kurma amaçl olduunu düünüyor. srailin, Aksay yönetme hakkn resmi olarak tand Aksa Vakfna danmadan att bu tek tarafl admn kabul edilmesi halinde bunu daha ileri admlarn takip edeceini belirten Filistinliler, böylece Aksann zamansal ve mekansal olarak bölünüp Yahudilere tahsis edilmesinden ve ellerinden alnmasndan endie ediyor.

Ana Sayfaya Git