Netanyahu: İsrail büyük saldırılarını sürdürecek

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail’in ablukaya aldığı Gazze Şeridi'ne saldırılarının süreceğini belirtti.

Haberler 06.05.2019 - 11:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Netanyahu, dün sabah yapt açklamada yaanan olaylardan Hamas sorumlu tutarak, Hamasn sadece saldrlar ve eylemleri için deil cihat faaliyetlerinin de sorumlusu olduunu; çok ar bedel ödediini söyledi.

Netanyahu, Gazze snrna yakn alanlara takviye yaplmas için talimat verdiini belirterek srail ordusuna Gazze eridindeki gruplara yönelik geni kapsaml saldrlarna devam etmesi emrini verdim dedi. Netanyahu, terör unsurlarna kar srailin büyük saldrlarn sürdüreceini söyledi.

SALDIRILARIN MERKEZ

srail Silahl Kuvvetleri (IDF) Gazze eridinden sraile toplam 250 roket atldn ve IDFnin de 130 roketle söz konusu saldrya karlk verdiini duyurdu. IDF açklamasnda, Gazze eridinden yaplan saldrya IDFnin roket gönderme alanlar ve askeri birliklerin yerlekelerini hedef alan yaklak 130 hava saldrsyla karlk verdii belirtildi. Gazzedeki Salk Bakanl srail saldrlarnda 14 aylk bir kz bebek ve hamile annesinin de aralarnda bulunduu 7 Filistinlinin ehit olduunu, 65 kiinin yaralandn açklamt.

TÜRKYE KINADI

Türkiye, saldry sert ekilde knad. Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Twitter hesabndan srailin Anadolu Ajansnn Gazze ofisine yönelik gerçekletirdii saldry iddetle knyoruz. Türkiye ve Anadolu Ajans, tüm bu saldrlara ramen Gazze ve Filistinin dier bölgelerindeki srail terörünü ve zulmünü dünyaya haykrmaya devam edecektir mesajn paylat.

Ana Sayfaya Git