"PYD/PKK Afrin'de camileri basıp Kur'an-ı Kerim yırttı"

Suriye'nin Türkiye sınırındaki Afrin'de imamlık yaparken terör örgütü PYD/PKK'nın tehditleri nedeniyle ilçeden kaçan Kürt imam Muhammed Çilo, örgütün Kürt halkına ve inançlarına yönelik şiddetli baskı uyguladığını söyledi.

Haberler 27.01.2018 - 00:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Halepte yaayan Kürt imam çilo, ülkede iç savan balamasnn ardndan memleketi Afrine gitti. Ancak burada terör örgütlerinin basklar nedeniyle Halepe geri dönmek zorunda kalan çilo, bandan geçenleri AA muhabirine anlatt.

Arap Dili ve Edebiyat öretmeni de olan çilo, Öretmen olmamn yan sra imam olduum için Afrindeki insanlarmza hizmet etmek istedim. Ancak PKK bana izin vermedi. Bana kendilerini övmem artyla imamlk yapmama izin vereceklerini söylediler. Ama ben dinimiz neyi emrediyorsa ve hakikat neyse onu söylerim dedim. ifadelerini kulland.

Bu tavr nedeniyle örgütün tehditlerine maruz kaldn dile getiren çilo, Birkaç köyde imamlk yapmak istedim, örgüt engelledi. Köylüler, PKKnn kzlarna Arapça öretilmesini yasaklandn anlattlar. Onlarn istei çocuklarnn Kuran- Kerim örenip, öldüklerinde arkalarndan Fatiha okuyacak birilerinin olmasyd. diye konutu.

- KURAN-I KERM YIRTTILAR

Terör örgütü PYD/PKKnn tüm basklarna ramen memleketi Afrinde din dersi vermeye bir süre devam ettiini belirten imam çilo, örgütün sözde bölge sorumlular ile sk sk kar karya geldiini ifade etti.

Afrindeyken örgütün basklar nedeniyle zaman zaman yer deitirmek zorunda kaldna dikkati çeken çilo, eyh Hadid köyünde namaz srasnda PKK camiyi bast. Ayakkablarla içeri girdiler. çocuklar evlerine gönderdiler ve Kuran- Kerimin cüzlerini yrttlar. dedi.

Terör örgütünün cami basknndan sonra beldeden ayrlmak zorunda kaldn dile getiren Afrinli imam, daha sonra örgüt tarafndan bozguncu ilan edildiini ve bana 25 bin dolar ödül koyulduunu söyledi.

-AFRNLLER çOCUKLARINI ÖRGÜTTEN ALSIN

Terör örgütünün Afrinde Kürt halkna kar çeitli suçlar ilediine iaret eden çilo, örgütün Afrinde igalci olduunu belirtti. çilo, örgüte mensup teröristlerin Afrini viraneye çevirmek üzere görevlendirildiini vurgularken Afrin halkna çocuklarn örgütten almalar çars yapt.

çilo, sözlerini öyle sürdürdü:

Bu topraklar sizin deildir. Burann sahibi biziz, siz igalcisiniz. Zalimler, bunlarn bir benzeri yok. eytandan daha erliler. Afrine huzur getirmek için gelmediler, onlar ilçemizi ykp viraneye çevirmekle görevlendirilmi teröristlerdir. Amaçlar, kasalarn parayla doldurup kaçp gitmektir. Buradan Afrin halkna sesleniyorum, çocuklarnz onlardan aln, brakn defolup gitsinler. Nereden geldilerse oraya gitsinler.

Kürt imam Muhammed çilo, Afrini igal eden terör örgütü PYD/PKKnn bölgedeki Kürt, Arap ve Türkmenlerin ürettiklerine el koyduunu, halkn emeini gasp ettiini anlatt.

çilo, Bunlar halkn mahsulü 50 teneke zeytinyann, 30 tenekesine el koyuyor. Paralar topluyorlar, gidip Avrupada ve dünyann dier yerlerinde yiyecekler. Ölen ve perian olan da bizim zavall halkmz. dedi.

-ASIL KÜRT BZZ

Afrinli imam çilo Asl Kürt biziz. Esed rejiminden biz zulüm gördük. Ben sizden daha Kürtüm, siz Kürt deilsiniz. Bu topraklarn çilesini biz çektik ve imdi siz mi sahip çkacaksnz? ifadeleriyle terör örgütüne tepki gösterdi.

Terör örgütü PYD/PKKnn Kürt halknn erefi ve namusunu ayaklar altna ald deerlendirmesinde bulunan çilo, unlar söyledi:

Eskiden Kürtlerin erefi adna yemin edilirdi, imdi ise be paralk. Bunlar bizde hiçbir ey brakmad. Önceden Kürtlerin yüzde 90 erefleri için BAAS zindanna konulurdu, imdi o erefi yok ediyorlar. Ey Afrin halk, vallahi siz dindarsnz ve erefli insanlarsnz fakat bunlara uymayn. Bunlar ehrinizi ykp gitmek istiyor. Öcalan ve Esed birlikte hareket etmitir, birbirlerini korumulardr.

- ÖRGÜTÜ EHRNZDEN KOVUN

mam çilo, Afrin halkn terör örgütüne kar gösteri yapmaya çard. Kürtler ve Araplarn karde olduunu vurgulayan çilo, Ey Afrin halk, el ele verin, çkp bu terör örgütüne kar gösteri yapn ve onu ehrinizden kovun. Zavall halkmz devletlere kar savaabilir mi? diye konutu.

Ana Sayfaya Git