Rus Bakan Yardımcısı: Türkiye iade edebilir

Rusya Adalet Bakan Yardımcısı Maksim Travnikov, Türkiye'nin 2015 yılının kasım ayında Su-24 tipi Rus savaş uçağını düşürenleri Rusya'ya teslim edebileceğini öne sürdü.

Haberler 18.02.2017 - 10:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Rus parlamentosunun alt kanad Dumada yaplan Türkiye Cumhuriyeti ile Rusya Federasyonu Arasnda Cezai Konularda Karlkl Adli Yardmlama ve Suçlularn adesi Anlamasnn Onaylanmasnn Uygun Bulunduuna Dair Kanun Tasars oylamas çerçevesinde anlama hakknda bilgi veren Travnikov, uça düürenlerin söz konusu anlamann kapsamna dahil olabileceini belirtti.

PLOTLAR ADL ANLAMA GERENCE TESLM EDLEBLR

Bir parlamenterin Su-24 uçan vuran zanllarn durumuna ilikin sorusunu yantlayan Travnikov, Rus mevzuatnda suç tekil eden bir eylemi gerçekletirenler, bu anlama kapsamnda iade edilebilir. Ancak anlamada birtakm nedenlerden dolay iadeyi engelleyen hükümler de bulunuyor ifadelerini kulland.

TÜRKYE KEND VATANDALARINI DA ADE EDYOR

Travnikov öyle devam etti: Türkiye, Rusyann aksine kendi vatandalarn da iade ediyor. Bu nedenle, zanl durumundaki Türk veya farkl ülke vatandalar da anlama kapsamna giriyor.

YASA TASARISI DUMADAN GEçT

Söz konusu kanun tasars, Dumada bugün yaplan oylamada kabul edilmiti.

Anlama 1 Aralk 2014 tarihinde Ankarada Türk ve Rus Adalet Bakanlar tarafndan imzalanm ve 21 Ekim 2015te Dumaya getirilmiti. Ancak Rus uçann düürülmesi üzerine anlamann onay süreci sekteye uramt.

Ana Sayfaya Git