Rusya ABD'nin füze testine karşı önlem alacak

Rusya Devlet Başkanı Putin, "Savunma Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve diğer ilgili kurumlara, ABD'nin oluşturduğu tehdit seviyesini analiz etmesi ve kapsamlı önlemler için hazır olması talimatını veriyorum." dedi.

Haberler 24.08.2019 - 10:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Rusya Devlet Bakan Vladimir Putin, Oluan koullar göz önünde bulundurarak Savunma Bakanl, Dileri Bakanl ve dier ilgili kurumlara, ABDnin oluturduu tehdit seviyesini analiz etmesi ve kapsaml önlemler için hazr olmas talimatn veriyorum. dedi.

Putin, Güvenlik Konseyi toplantsnda, ABDnin Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler (INF) Anlamas kapsamnda yasakl orta ölçekli seyir füzesi denemesini deerlendirdi.

ABDnin Romanya ve Polonyada K-41 füze frlatma sistemlerini önceden konulandrdn hatrlatan Putin, Anlamann ihlal edildii ortadadr, buna itiraz etmeleri mümkün deil. Kendileri bunu açklad. ABD, önceden belirttiimiz kayglarmz dorulad. ifadelerini kulland.

Temel çkarlarmz etkiliyor

Putin, ABDnin, INF Anlamas kapsamnda yasaklanm füzeleri dünyann çeitli bölgelerine yerletirmeyi planladn ileri sürerek, Amerikal yetkililer, yeni sistemlerinin Asya-Pasifik bölgesinde konulandrlacan belirtiyor. Bu temel çkarlarmz etkiliyor çünkü söz konusu bölgeler Rusya snrlarna yakn. diye konutu.

Rusyann ekonomisini zora sokacak silah yarna girmek istemediine dikkati çeken Putin, ancak ülkenin güvenliini salamaya devam edeceinin altn çizdi.

Putin, unlar kaydetti:

Oluan koullar göz önünde bulundurarak Savunma Bakanl, Dileri Bakanl ve dier ilgili kurumlara, ABDnin oluturduu tehdit seviyesini analiz etmesi ve kapsaml önlemler için hazr olmas talimatn veriyorum.

Ana Sayfaya Git