Rusya: Saldırı Esad'ı indirme girişimi

ABD'nin Suriye'ye askeri operasyonuna ilişkin Rusya cephesinden açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Haberler 15.04.2018 - 01:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriyede 3 farkl hedefin ABD ve müteffik güçleri tarafndan bu sabah bombalanmasna ilikin açklamalar gelmeye devam ediyor. Rusya Devlet Bakan Putin operasyonun hemen ardndan yapt açklamada saldrnn ilikiler üzerinde ykc sonuçlar olacan açklamt. Rusya Dileri Bakan Sergey Lavrov ise ABD, ngiltere ve Fransann Suriyeye düzenledii saldry yasad ve kabul edilemez olarak niteledi. Lavrov, Batl ülkelerin saldryla ilgili basnda ve sosyal medyada yer alan bilgiler dnda hiçbir dayana bulunmadn iddia etti.

ESADI NDRME GRM

Rusya cephesinden bir açklama da Rusya Dileri Bakanl Sözcüsü Mariya Zaharovadan geldi. Zaharova, ABD, ngiltere ve Fransann Suriyeye düzenledii saldr Suriye Devlet Bakan Bear Esad koltuktan indirme ve Arap Baharn yeniden canlandrma giriimi yorumunda bulundu.

Basn mensuplarnn sorularn yantlayan Zaharova, Saldrnn amacn mantk ve verimlilik açsndan açklamak imkansz. Bunu sadece Esad gitmeli görüüne ve Arap Bahar düüncesine dönerek açklayabiliriz. Birkaç yl önce uygulamak istedikleri bu düünceleri yeniden canlandrmak ve bunu güç kullanarak gerçekletirmek istiyorlar ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git