Rusya ve Esed rejimi hastane ve okulları vuruyor

Rusya ve Esed rejimine ait savaş uçakları, Suriye'nin İdlib ve Halep illerinde son 8 günde 7 hastane ve 6 okulu hedef aldı

Haberler 28.09.2017 - 09:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriyede dlib çatmaszlk bölgesi içinde yer alan ve dlib ile Halep illerinde bal bölgelere düzenlenen iddetli hava saldrlarnda son 8 günde 7 hastane ve 6 okul vuruldu.

dlibin güneyi ile Halepin güneyi ve bats, 19 Eylülden bu yana youn hava saldrlarna maruz kalyor. Bölgedeki hastane ve okullar da sava uçaklarnn hedefi oluyor.

Bu nedenle bölge halk hastane ve okullar boaltarak can kayplarn engellemeye çalyor.

Son 8 günde Halepin Daret zze ilçesinde 1, dlibin Kefer Nebil ilçesinde 3, Han eyhun ve Th beldeleri ile Cisr e uur bölgesinde birer hastane vuruldu, 3 sivil hayatn kaybetti.

dlibin Maar Zeyte ve Habbit köylerinde birer, Maret Hirme köyünde 3 okul, bu sabah saatlerinde de Halepin Batabu beldesinde bir okul bombaland. Okullar hedef alan saldrlarda 1 sivil yaamn yitirdi.

SVLLER VURULUYOR

dlibin güneyinde Hristiyan nüfusun yaad Yakubiye ve Kuniye köylerine ksa süre önce düzenlenen saldrda kilise hasar gördü. Yerel kaynaklar, saldry Esed rejimine ait uçaklarn gerçekletirdiini belirtti.

Dileri Bakan Mevlüt çavuolu, dün katld bir canl yaynda, Son günlerde Ruslarn (Suriyenin) dlib bölgesinde bombalama yaptn görüyoruz. Burada tabii terör gruplar da var. Terör gruplarna kar tabii ki müsamaha gösterilmemesi gerekiyor ama görüyoruz ki çok sayda sivil ve lml muhalif de öldürüldü. Burada dikkatli olmamz gerekiyor. Burada sivillere yönelik bir saldr olursa atekesin ihlalidir ve Astana anlamasnn da bozulmas anlamna gelir. ifadelerini kullanmt.

ABD Dileri Bakanlndan cuma günü yaplan yazl açklamada da dlibe düzenlenen saldrlarn, Esed rejimi ve müttefiki Rusyann saldr biçimine uyduu ifade edilmiti.

Saldr altndaki bölgeler, 14-15 Eylüldeki Astana toplantsnda Türkiye, Rusya ve ran tarafndan dlib çatmaszlk bölgesine dahil edilmiti.

Ana Sayfaya Git