"Rusya ve NATO nükleer silahla savaşabilir"

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, Rusya ile Batı arasındaki güvensizlik ve yüzleşme derecesinin arttığını belirterek "Rusya ve NATO, birkaç dakika içerisinde bölgesel savaştan nükleer savaşa geçiş yapabilir." dedi.

Haberler 09.10.2019 - 10:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakent Minskteki Minsk Diyalou forumunda konuan Lukaenko, Rusya ile Bat arasndaki ilikileri deerlendirdi.

Rusya ile Bat arasndaki güvensizlik ve yüzleme derecesinin arttna dikkati çeken Lukaenko, Rusya ve NATO, birkaç dakika içerisinde bölgesel savatan nükleer sava geçi yapabilir. deerlendirmesinde bulundu.

Lukaenko, ABD ile Rusyann Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlamasndan (INF) ayrlmas sonras silah kontrol sürecinin bozulduunu söyledi.

ABD ile Rusya arasnda 2010da imzalanan Yeni Stratejik Silahlarn Azaltlmas Anlamasnn (New START) sona ereceini hatrlatan Lukaenko, Taraflar, anlamann uzatlmas konusunda anlamazsa dünya, iki sene sonra nükleer silahn kontrol edilmeyecei durumda olacak. yorumunda bulundu.

- Ukrayna meselesi ABDsiz çözülemez

Ukraynann dousu meselesinin ABDsiz çözülemeyeceine iaret eden Lukaenko, ABD, sadece Krm, Donbas ve ülkenin bütünlüü sorunuyla deil, Ukraynadaki tüm siyasi ve ekonomik süreçlerle güçlü bir ekilde balantldr. eklinde konutu.

Lukaenko, Rusya ve Ukraynann Donbas sorunu konusunda yakn temasta bulunmalar gerektiini vurgulad.

Ana Sayfaya Git