Rusya'dan Türkiye'ye yeni S-400 yanıtı

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun "ABD Patriot satarsa alırız ama satmazsa ikinci bir S-400 ya da başka bir hava savunma sistemi alabiliriz" sözleri Kremlin'de yankı buldu. Sözcü Peskov, Ankara ile işbirliğini geliştirmek için yeşil ışık yaktı.

Haberler 11.04.2019 - 10:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusyann, Türkiye ile S-400 konusunda yeni bir anlama yapmaya açk olduunu belirterek, Rusya gerekli imkan ve teknik donanma sahiptir. Rusya i birliini gelitirmek için frsat aryor. dedi.

Peskov, Dileri Bakan Mevlüt çavuolunun Rusyadan ikinci bir S-400 alnabileceine ilikin sözleriyle ilgili gazetecilere açklamalarda bulundu.

Sözcü Peskov, Rusya yeni bir anlama yapmaya açktr. Rusya gerekli imkan ve teknik donanma sahiptir. Elbette Rusya bu i birliini geniletmek için frsat aryor. Bu kesinlikle normal bir uygulamadr. diye konutu.

Rusyann pek çok ülke ile askeri ve teknik i birliinin ikili ilikilerin önemli bir boyutu olduunu kaydeden Peskov, Böyle bir i birliinin hayata geçirilmesi ikili ilikileri yüksek seviyeye ulatrr. Bu, Türkiye için de geçerlidir. ifadelerini kulland.

Dileri Bakan Mevlüt çavuolu, F-35 sava uçaklarnn Türkiyeye teslim edilmemesi halinde bu alandaki ihtiyacn baka herhangi bir ülkeden karlanabileceini belirterek, ABD Patriot satmazsa yarn biz ikinci bir S-400 de alabiliriz, baka bir hava savunma sistemi de alabiliriz. demiti.

Ana Sayfaya Git