Sınırdaki çocukların Mehmetçik sevgisi

Hatay sınırındaki mahallelerde yaşayan çocuklar, sevkiyatlar sırasında askerleri bayraklarla karşılayıp çay ikram ediyor.

Haberler 15.02.2020 - 11:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HATAY - Hatayn Reyhanl ilçesindeki snr mahallelerinde yaayan çocuklar, bölgede görev yapacak askerleri bayraklarla karlayp moral oluyor.

dlib ve Hatay snrndaki noktalara destek amaçl gönderilen askeri araçlarn Reyhanl ilçesine sevkiyat sürerken, snr mahallelerindeki çocuklarn Mehmetçie youn sevgisi gözleniyor.

Hemen her gün onlarca araç ve komandonun geldii Oulpnar Mahallesinde çocuklar, souk havaya aldr etmeden askere destek için yollara düüyor.

Ellerinde bayraklarla askerleri selamlayan çocuklar evlerinden getirdikleri çay ve pastay, Mehmetçie ikram ediyor.

çocuklarn sevgisine duyarsz kalmayan Mehmetçik de kendilerini selamlayan çocuklarla hatra fotoraf çektirip çikolata datyor.

Askerler zaman zaman çocuklarn davetini geri çevirmeyerek onlarn oyunlarna elik ediyor.

Dualarmz onlarla

Mahalle sakinlerinden 11 yandaki Furkan anverdi, mahallelerinde bir süredir askerlerin geçi yaptn belirtti.

Onlar çok sevdiklerini belirten anverdi, Askerin geçecei zaman yollara iniyoruz. Eer bekliyorsa evden çay getiriyoruz. Allah onlar korusun ve yardmclar olsun. Dualarmz onlarla. diye konutu.

Ahmet anverdi de köylerinde askerleri görmekten çok mutlu olduklarn söyledi.

Evindeki Türk bayran askere hediye ettiini dile getiren 9 yandaki anverdi, Biz onlara çay verdik. Onlar da bize çikolata verdiler. Askerimizi çok seviyoruz, onlara dua ediyoruz. dedi.

Ana Sayfaya Git