Sözde Ateşkesin Acı Bilançosu!

Suriye'de Esed rejimiyle destekçisi Rusya ve İran komutasındaki grupların Doğu Guta ve İdlib gerginliği azaltma bölgelerine saldırıları sürüyor

Haberler 12.01.2018 - 09:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriyede gerginlii azaltma bölgeleri Dou Guta ve dlibdeki atekesi ihlal eden rejim ve destekçilerinin son dönmede younlatrd saldrlarnda 400 kadar sivil yaamn yitirdi.

Bakent amda Bear Esed rejiminin ablukasndaki Dou Guta bölgesi, 14 Kasm 2017den bu yana rejim ve destekçilerinin iddetli hava ve kara saldrlarnn hedefi oluyor.

Dou Guta gerginlii azaltma bölgesinde yer alan Duma ve Haresta ilçeleri ile Hammuriye, Merc, Arbin, Sakbe, Misraba, Medyere, Zemelka, Cisrin, Ayn Terma ve Beyt Sava beldeleri ar bombardmanna maruz kalyor.

Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) kaynaklarndan derlenen bilgilere göre, 14 Kasm 2017den bu yana Dou Gutaya düzenlenen saldrlarda 5i Sivil Savunma görevlisi 303 sivil hayatn kaybetti, yaral says ise bin 400ü geçti.

Rusyann da rejime hava destei vermeye balad son 2 haftada 161 sivil can verdi.

DLBDE SON 3 HAFTADA 95TEN FAZLA SVL ÖLDÜ

Suriyenin kuzeyindeki dlib gerginlii azaltma bölgesinde rejim ve destekçisi Rusyann saldrlar son 3 haftadr sürüyor.

Han eyhun, Serakib, Kefer Sicne, Kefrenbil, Maarretinuman ve El-Temaniye ilçeleri ile Maarurin, Maaretihrme ve El Tuh köyleri Rusya ve rejimin youn hava saldrlarna maruz kalyor.

Beyaz Baretliler, söz konusu sürede dlibde en az 95 sivilin yaamn yitirdiini, 200den fazla sivilin yaralandn belirtti.

Öte yandan kentin güney krsalnda ran destekli gruplar ile rejim kart gruplar arasnda iddetli çatmalar yaanyor.

Rejim destekçisi güçler, dlib ilinin güneyindeki Sincar beldesini ele geçirdikten sonra stratejik öneme sahip Ebu Zuhur havalimanna yöneldi.

amdaki Dou Guta ve Türkiye snrndaki dlib, 4-5 Maystaki Astana toplantsnda gerginlii azaltma bölgesi ilan edilmiti.

Ana Sayfaya Git