Macron’dan Suriye açıklaması

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, BFMTV ve Mediapart tarafından canlı olarak yayınlanan özel programda, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Haberler 16.04.2018 - 14:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Emmanuel Macron, (Suriyede) Askeri planda operasyonu baaryla tamamladk ve kimyasal silah üretimi yaplan ve gelitirilen 3 merkez hedef alnd. Bir merkez ABD ve ngiliz güçleri, biri ABD ve biri de Fransz güçlerince vuruldu. (Esed rejiminin) Kimyasal kapasitesi yok edildi. diye konutu.

Operasyon öncesi ABD tarafyla youn bir görüme trafii yaandn kaydeden Macron, 10 gün önce ABD Bakan Trump askerlerini Suriyeden çekeceini söylemiti. Amerikallar Suriyede kalmaya biz ikna ettik. kincisi de harekatn sadece kimyasal silah üretim merkezleriyle snrl kalmasn saladk. eklinde konutu.

Cumhurbakan Macron, Suriye krizini çözmek için Fransann tüm ülkelerle konutuunu ve yeniden inisiyatif alacan belirterek, Eer Dou Gutadaki kimyasal saldr ve çatmalardaki younluk artmasayd, ben Türkiyeye giderek Erdoan, Putin ve Ruhani ile bir araya gelmeyi planlyordum. Bu bulumay gerçekletirmek için yeniden giriimde bulunacam. dedi.

Ana Sayfaya Git