"Suriye konusunda paralel görüşmeler olamaz"

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Suriye'de savaşın sona erdirilmesi konusunda yürütülen Astana görüşmelerini eleştirdi. Gabriel, Suriye konusunda yürütülen barış görüşmelerinin Birleşmiş Milletler (BM) çatısı altında yapılmasından yana olduklarını söyledi.

Haberler 18.02.2017 - 10:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Almanyann Bonn kentinde devam eden G20 toplantsnda konuan Gabriel, ABD dahil birçok ülkenin BM tarafndan Suriyedeki kanl sava durdurmak için yaplan çabalar desteklediklerini vurgulad. Alman basnna yansyan haberlere göre, Herkes siyasi bir çözüm ve bu çözümün Cenevrede Birlemi Milletler çats altnda gerçeklemesini istiyor diyen Alman Dileri Bakan, Astana görümelerini kastederek, Bu görümelere paralel baka görümeler olamaz dedi.

PARALEL GÖRÜÜLEMEZ

Suriyede barn salanmas konusunda gelecek hafta Cenevrede görümelerin yeniden balayacana dikkat çeken Gabriel, bar için taraflarn belirli bir gerçeklik içinde olmalarnn gerektiini dile getirdi. Cenevre görümelerinin çetin geçme ihtimaline dikkat çeken Fransa Dileri Bakan Jean-Marc Ayrault ise, olas zorluklarn hafife alnmamas gerektiine dikkat çekerek, beklentiler konusunda temkinli olunmas gerektiini söyledi.

Gelecek hafta yeniden balayacak Cenevre görümelerinde Suriyede geçi hükümeti, yeni bir anayasa ve seçimlere dair planlarn ele alnmas bekleniyor.

Ana Sayfaya Git