Suriye muhalefetinden Dera çağrısı

Suriye Muhalefeti Müzakere Yüksek Kurulu uluslararası topluma, Esed rejimi ve destekçilerinin Dera iline saldırılarını kınaması için çağrı yaptı

Haberler 02.07.2018 - 10:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriye Muhalefeti Müzakere Yüksek Kurulu (MYK), uluslararas toplumu, Bear Esed rejimi ve destekçilerinin Suriyenin güneyindeki gerginlii azaltma bölgesi snrlar içerisindeki Dera iline düzenledii saldrlar knamaya çard.

MYK, Suriyede Bear Esed rejimi ve destekçilerinin Dera iline balatt askeri operasyon hakknda yazl açklama yapt.

Açklamada, Uluslararas toplumu, Suriyenin güneyindeki gerginlii azaltma bölgesine yaplan ihlalleri knamaya davet ediyor ve halkmza yaplan saldrlarn son bulmas için gerekli tedbirlerin alnmasn istiyoruz. ifadelerine yer verildi.

Rusya ve rann imzaladklar anlamalar ihlal ettikleri belirtilen açklamada, Suriyede kalc çözümün Birlemi Milletlerin (BM) onaylad siyasi süreç olduu kaydedildi.

Rejim güçleri ve destekçileri, 20 Haziranda ülkenin güneybatsndaki Dera ilinde askeri muhaliflerin kontrolündeki bölgeleri ele geçirmek için Rusyann hava desteiyle askeri operasyon balatmt.

iddetli saldrlar sonucu en az 150 sivil ülkenin güneyindeki Ürdün ve srail snrn yaknna göç etti.

Ülkenin güneybatsndaki Dera ve Kuneytra illeri, Astana süreci garantörleri Türkiye, ran ve Rusyann Mays 2017de oluturduu 4 gerginlii azaltma bölgesinden biriydi. Rusya, ABD ve Ürdün, 2 ay sonra Dera ve Kuneytray özel bir anlama kapsamna almt.

ABD de bölgede destekledii muhaliflere yardmlarn kesmiti.

BM yetkilileri, Derada 750 bin kiinin hayatndan endie ettiklerini sk sk tekrarlyor.

BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Misturann danman Jan Egeland, bölgede önceki gün 5 salk merkezinin hedef alndn bildirmiti. Egelandn açklamasnn hemen ardndan kentin dou krsalnda hizmet veren hastane vurulmu ve hizmet d kalmt.

Ana Sayfaya Git