Suriye: Türkiye'ye uzanan demiryolu hattı inşa edebiliriz

Suriye'de çatışmalar durduktan sonra öncelikle ülke içindeki ulaşım ağını onarmayı planladıklarını belirten Suriye Ulaştırma Bakanı Ali Hamud, Türkiye'ye uzanan demiryolu hattı inşa edebileceklerini de söyledi.

Haberler 26.11.2017 - 00:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sputnike demeç veren Suriye Ulatrma Bakan Ali Hamud, çatmalarn Suriyenin altyapsna verdii zarar ve gelecekte hayata geçirilmesi planlanan projeleri anlatt.

Gelecekte hayata geçirilmesi gereken projelerde öncelii ülke içindeki ulam an onarmaya vereceklerini belirten Hamud, sonraki aamadaysa Irak, ran ve Ürdün ile muhtemelen Türkiye ve çine uzanan demiryolu hatlar ina etmeyi planladklarnn altn çizdi.

Bakan Hamud, Tartus ve Lazkiyedeki limanlar geniletmeyi planladklarn da kaydetti.

4.7 MLYAR DOLARLIK YATIRIMA HTYAç VAR

Hamud, çatmalarn ülke altyapsna verdii zarar ortadan kaldrmak için 4.7 milyar dolar yatrm yapmalar gerekebileceini öngördü.

Kriz bandan bu yana önemli ulam a balantlarnn, Frat Nehri üzerindekiler de dahil olmak üzere 50 otoyol köprüsünün ve 17 demiryolu köprüsünün ykldn kaydeden Hamud, Toplamda ehirleraras yollarn yüzde 50si, yani 4.095 kilometre yol imha edildi. Mevcut 2.400 kilometrelik yolun yüzde 75i de zarar gördü ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git